• Storbyrejse til Barcelona med all inclusive

  Ved kysten i den nordøstlige del af Spanien ligger landets næststørste by Barcelona, som er regionshovedstad i Catalonien. Byen er kendt for at have en helt særlig karakter. Derfor er det heller ikke svært at forstå, hvorfor lige netop denne by er én af de mest populære storbyer i Europa. Byen indeholder både shopping, kultur, lækker gastronomi, fodbold, strand og et boblende natteliv. Mest af alt er det dog Gaudís ikoniske arkitektur, med sine organiske og bugtede former, som sætter det største præg på byen.  

  Er du til storbyferie, men også gerne vil bruge noget af din sommerferie på at slikke sol på stranden? Så er Barcelona perfekt for dig. Det specielle ved Barcelona er nemlig måden byen kombinerer det pulserende byliv med det mere rolige strandliv. Om formiddagen kan du tage på museum, se på arkitektur eller tage en tur langs La Rambla – byens berømte gågade. Når solen bliver for skarp om eftermiddagen kan du tilbringe resten af dagen på stranden, som ligger midt i byen. Vi har samlet de billigste pakkerejser til dig, hvor du får både fly og hotel i samme tilbud, og leder du efter et all inclusive tilbud finder du det også her.

  Skal din næste feriedestination gå til Barcelona får du en charterrejse, som er fyldt med modsætninger. I denne by får du både et sprudlende og rigt natteliv, samt Europæisk fodbold på topniveau, men du får også finkultur med smuk og inspirerende kunst og arkitektur. Jeg har fundet de bedste tips frem til dig, der skal på charterferie i byen.

  Barcelona som rejsemål

  Rejser du til barcelona vil du opleve en by i absolut særklasse. Barcelona indeholder alt hvad man kan ønske sig af en storbyferie. Tilbringer du enten en weekend eller en uge i byen, så er der både spændende kultur, fantastisk arkitektur, fodbold i absolut verdensklasse, solrige strande og alverdens tapasbarer på ethvert gadehjørne. Lige meget om det er familieferie du skal på, eller om det er en kærestetur, så har byen noget at byde på. Skal du på sommerferie i den populære storby er du garanteret masser af oplevelser, kunst, kultur, sol langs strandkanten eller ved poolen på hotellet, samt spanske specialiteter på hvert gadehjørne.

  Byens tapas er berømt, og du skal ikke lede længe før du finder restauranter med denne spanske specialitet. Flere steder serveres tapas på små pinde som en slags buffet, og regningen betales ud fra, hvor mange pinde du har til at ligge på tallerkenen, når måltidet er ovre. Denne form for spise kaldes også for pintxos. Udover den spanske tapas kan du naturligvis også finde steder, hvor du kan få den spanske ret paella og selvfølgelig den traditionelle spanske sommerdrink, sangria.

  Hvor skal man bo i Barcelona?

  Vælg at bo på et hotel eller i en ferielejlighed i midtbyen, da det er her, hvor der sker mest. Herfra kan du også let finde de mange seværdigheder som byen har at byde på til fods. Du behøver derfor ikke at bruge offentlig transport mere end højst nødvendigt, selvom det i Barcelona er nemt at finde ud af. Du kan også vælge at bo på et hotel eller en ferielejlighed ved stranden, så du let og hurtigt kan få fødderne i sand. Vi har fundet de billigste hoteller og ferielejligheder frem til dig, der gerne vil på ferie i Barcelona.

  Fantastisk smuk kunst og arkitektur

  Én af de bedste oplevelser du vil få i byen er, at gå en tur i gaderne og beundre de mange smukke bygninger. Her er det især Gaudís smukke og meget fantasifulde værker, der skiller sig ud. Her må byggerierne Casa Mila og Casa Battlo ikke blive overset. De ligger begge på én af Barcelonas større veje Passaig de Gracia. Mest berømt er dog Gaudís storslåede kirke Sagrada Família, som stadig står ufærdig i byen.

  Kirken Sagrada Família er et storslået syn. Kirken blev bygget af arkitekten Antoni Gaudí, som påbegyndte byggeriet i slutningen af 1800-tallet. Efter 40 års byggeri døde han desværre, og selvom flere arkitekter har genoptaget byggeriet siden, er kirken aldrig blevet færdiggjort. Ikke desto mindre står kirken stadig som et storslået bygningsværk i midten af Barcelona. Kirken er ekstravagant i udseende med sine snørklede krummelurer og sine flotte høje tårne, der måler 109 m. Når kirken står færdig skal den have ikke mindre end 18 tårne, hvoraf det største, der skal repræsentere Jesus, kommer til at have en højde på 170 m. De resterende 17 tårne skal repræsentere henholdsvis 12 apostle, 4 evangelister samt Jomfru Maria. Mod entré er det også muligt at komme ind i kirken, hvilket klart er et besøg værd.

  Hvis du er vild med Gaudís spraglede stil med de mange bugtede og bølgede former, så skal du helt sikkert også besøge parken Parc Güell. Parken er fyldt med abstrakte og skæve former samt flere mangefarvede mosaikker, der får den til næsten at ligne en helt eventyrpark. Et oplagt sted at tage børn med. Parken er omgivet af en lang bølget bænk, der siges at være verdens længste siddeplads. Desuden lægger parken på et højt punkt i byen, hvilket giver en helt utrolig udsigt over Barcelonas mange tage.

  Fodboldrejser til Barcelona

  Man kan selvfølgelig ikke sige Barcelona uden også at sige fodbold. Elsker du fodbold er Barcelona en oplagt rejsedestination, hvis du vil på fodboldrejse. Er du heldig at få billetter til én af FC Barcelonas hjemmekampe vil du opleve Messi og alle de andre fra truppen spille på Camp Nou. Camp Nou er FC Barcelonas hjemmebane og ligger ikke langt fra centrum. Besøg også dette stadion, hvis ikke der spilles kampe. Så får du lov at opleve banen fra tunnelen samt spillernes omklædningsrum. Camp Nou har også et museum, hvor du bl.a. kan se billeder og holdtrøjer fra den danske Michael Laudrups tid i klubben.

  Er du ikke så meget til fodbold vil vi anbefale, at du lægger et visit forbi dette stadion alligevel. Det store bygningsværk med 99.354 siddepladser er nemlig et helt ekstraordinært smukt syn og klart et besøg værd. Også selvom fodbold ikke ligefrem er noget du går op i.  

  Noget du skal være opmærksom på?

  Byen har mange tyverier og lommetyverier, især omkring gågaden La Rambla og de mest turistprægede seværdigheder. Pas derfor på både, pung, mobil og andre værdigenstande, når du bevæger dig rundt i byen.