• Rejser til Alcudia

  Billige rejser til solrige Alcúdia på Mallorca

  Alcúdia er den ultimative badeby. Hvert år rejser tusindvis af turister hertil for at holde charterferie ved poolen, og nyde det solrige sommervejr, som Spanien har at byde på. Alcúdia ligger i det nordlige Mallorca ved Alcúdiabugten og udover sol og badeferie, så gemmer byen også på en masse historie. De store tykke bymure, som omringer byen bærer nemlig tydeligt præg af, at byen er opført i middelalderen. De gamle ruiner, som ligger spredt rundt omkring i byen, afslører til gengæld en anden historie. Byen er nemlig opført ovenpå en gammel romersk by ved navn Pollentia. I Ciutat Romania, eller på dansk ‘Den Romerske By’, kan man bl.a. tydeligt se rester fra de gamle huse, samt resterne fra det eneste kendte romerske teater på Mallorca.

  Du ankommer til byen ved at tage et fly til Palma lufthavn og derfra kører med en shuttlebus direkte til dit hotel i Alcúdia. Vejen fra Palma til Alcúdia går tværs over øen gennem byen Inca og tager ca. 1 time og 15 min.

    

  Hvordan skal man bo i Alcúdia?

  Alcúdia er klart børnefamiliernes paradis med de mange hoteller, de mange pool områder og de brede hvide sandstrande. Ved Alcúdiabugten ligger hotellerne tæt, og alle hoteller har ikke langt til stranden. Hotellerne er store og har masser af plads til store som små.

  Selvom Alcúdia er fyldt med mange restauranter og caféer, så er det oplagt at bo på et all inclusive hotel i denne by. På den måde er der tid til afslapning og afkobling fra hverdagen derhjemme. Det eneste du derfor skal bruge tid på er at være sammen med din familie.

  Store hvide sandstrande – et sandt paradis for børnefamilier

  I Alcúdia finder du Mallorcas længste hvide sandstrand på 14 kilometer, og der er en grund til, at mange turister hvert eneste år strømmer til denne del af Mallorca. Stranden i Alcúdia er lang og bred og så er der meget lavvande, hvilket gør den perfekt til leg og sjove oplevelser med børnene. Langs stranden finder du et hav af liggestole, parasoller, vandcykler og bananbåde, vandski og windsurfere, som medvirker til liv og leg langs det store turkisblå hav.

  Er du på gåben og gerne vil på opdagelse kan du også sagtens finde en strand, der er mere privat. Her finder du dog ingen strandbar eller liggestole, men har du din egen picnickurv med og et godt underlag, så er det en utrolig idyllisk oplevelse med kun det rolige og krystalklare hav i sigte. Tag på opdagelse langs bugten ved Port de Pollença, hvor du mellem klipperne kan være heldig at finde små viger med kun sand og krystalklart vand til din fornøjelse. På den nordlige side af halvøen ved Cala de Sant Vicenç, har stranden udviklet sig til et paradis for dem, der synes at stranden ved Alcúdia bliver lidt for børnevenligt.

   

  Marked og shopping i Alcúdia

  Hver eneste tirsdag og søndag morgen er der marked i den gamle bydel og her har du rig mulighed for at shoppe dig til lækkert frugt/grønt, smykker, lædervarer og tøj. De fleste sælgere på markedet er åbne overfor at forhandle prisen. Derfor er der store chancer for at få lavet en god handel. Vær dog opmærksom på, at der også sælges plagierede mærkevarer på dette marked.

  Alcúdia er først og fremmest en turistpræget by med mange souvenirbutikker. Ønsker du derfor at shoppe i butikker med mærkevaretøj, så er det ikke her du skal gøre det. Tag i stedet på en udflugt til hovedstaden Palma, som har flere store shoppinggader og shoppingcentre. Her finder du mange mærkevarebutikker – både de helt dyre, men også de billigere. Hotellerne i Alcúdia tilbyder typisk dagsture med bus til Palma, som du kan melde dig på.

  Seværdigheder i Alcúdia

  De største seværdigheder i Alcúdia er markedet i den gamle bydel, samt strandpromenaden langs den 14 kilometer lange sandstrand. Ønsker du i stedte at besøge et grønnere område er det oplagt at tage til nationalparken S’Albufera, som ligger midt imellem Port d’Alcúdia og Can Picafort i et stort vådområde. Her finder du et paradis af forskellige dyrearter, herunder adskillige fuglearter, sommerfugle, padder og krybdyr. Kun få hundrede meter fra turistbyen kan du på fods eller på cykel komme helt tæt på naturen. Du kan gå langs parkens mange stier og nyde et øjebliks fred fra de mange turister ved hotellerne i byen og langs strandkanten.   

  Til børnefamilierne er det oplagt at tilbringe en dag i Alcúdia badeland. Vandlandet Hidropark Alcúdia ligger i udkanten af Port d’Alcúdia, som er en populær feriedestination i det nordlige Mallorca. Vandlandet er meget familievenligt og tilbyder aktiviteter for alle størrelser. Du kan bl.a. opleve 5-6 forskellige vandrutchebaner, bølgebassin, luftbolde, kæmpe trampoliner og minigolfbane, samt et specielt mini-vandland til de helt små med små figurer og rutchebaner.