09 jan 2018

På jagt efter nordlys: weekendtur i Island på et 3* hotel til kun 1.402 kr. inkl. fly

Nordlys er nok et af de smukkeste naturskuespil, du nogensinde kommer til at se! Det er fuldstændig fortryllende at se dette lysfænomen på nattehimlen og noget, du aldrig kommer til at glemme. Et sted, hvor du næsten har garanti for at se nordlyset, er Island. Takket været den store vækst af islandske flyselskaber er det gennem de seneste år blevet meget billigere at komme til Island. Faktisk er flypriserne så lave, at det ikke længere er nødvendigt at tage flere uger derop for at det kan betale sig! Med en flytid på lidt over 3 timer og priser omkring 600 kr. er det oplagt at tage på en eventyrlig islandsk weekend-getaway! Med et par dage i Reykjavik kan du nemlig godt nå at udforske lidt af byen, opleve det magiske nordlys og selvfølgelig hoppe i baljen ved The Blue Lagoon!

Weekendtur til Island
januar - april
1.402 kr.
København
Reykjavik
Hotel i Reykjavik
f.eks. det 3* Artic Comfort Hotel
746 kr.
Billige fly til Island
inkl. håndbagage (42 x 32 x 25 cm)
656 kr.
Hotel
746 kr.
Fly
656 kr.
Total (pr.person)
1.402 kr.

Hotel

Island er ikke det jeg vil kalde for en “low-budget-destination”. Alligevel kan du på skyscanner finde en del hoteller i byen til ret fine priser. F.eks. det 3* Arctic Comfort Hotel (3,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet har en god placering, og Reykjavíks største shoppingcenter, Kringlan, ligger kun en kort gåtur væk. Herudover er der kun en 5 minutters bustur ind til byens centrum, og Reykjavík Zoo og Botanisk Have ligger lige rundt om hjørnet.

Prisen for et twin-værelse i 2 nætter ligger på 1.492 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 746 kr. pr. person. Vil du gerne selv lede efter det rette hotel i Reykjavik, skal du være mere end velkommen til det. Du kan finde en fin hoteloversigt her, og enkeltværelser finder du her.

 

Fly

travelmarket har jeg i dag fundet rigtig billige fly fra København til Islands hovedstad Reykjavik. Det er det islandske lavprisselskab WOW air, der udbyder billetterne. Du kan finde billige billetter fra januar til april, og en del af dem ligger i weekender.

I dette eksempel har jeg fundet fly fra den 19.01. til den 21.01. til bare 656 kr. Hos WOWAir er der kun en mindre håndbagage inkluderet i prisen (42 x 32 x 25 cm), men hvis du pakker fornuftigt, burde det være nok til en lille 3-dages-tur. Ellers kan du tilkøbe en større håndbagage til omkring 130 kr. hver vej.

Jeg mener selv, at man sagtens kan få en rigtig god tur med halvanden dag i Reykjavik. Men ønsker du at have flere dage, kan du i dette tilfælde sagtens vælge den 22.01. som hjemrejsedato til samme pris. Og du kan også sagtens finde endnu længere rejser end det!

Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Billund eller Aalborg. Her ligger priserne omkring 1.200 kr.

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 19.01. – 21.01. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 19.01. – 21.01./22.01.
 • 26.01. – 28.01.
 • 24.01. – 27.01.
 • 02.02. – 04.02./05.02.
 • 24.02. – 26.02./27.02.
 • 02.03. – 04.03.
 • 15.03. – 18.03.
 • 20.04. – 22.04.
 • Og flere

 

Transport til/fra lufthavnen

Reykjavik Lufthavn oplyser, at busselskabet Gray Line Iceland koordinerer bustrafikken til og fra lufthavnen. Der skulle altid være en busafgang til Reykjavik senest 45 minutter efter landingen. Lufthavnen anbefaler samtidig, at man booker billet online på airportexpress.is. Jeg synes dog, at du bør overveje at leje en bil.

 

Billeje

Island er et perfekt sted at leje en bil og tage på eventyr – f.eks. til The Blue Lagoon! Vil du leje en bil, vil jeg anbefale dig at kigge forbi rentalcars.com, hvor man kan leje biler fra ca. 181 kr. pr. person i 2 dage. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Island (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Blue Lagoon

Lidt syd for Reykjavik ligger et af Islands helt store turistmål – The Blue Lagoon. The Blue Lagoon er et geotermisk spa-resort, hvor vandet holder en konstant temperatur på 37-39 grader – uden tvivl den ultimative opvarmede pool! Det mineralholdige saltvand har desuden et højt indhold af hvidt kiseller og svovl, som efter sigende skulle være godt mod psoriasis.

The Blue Lagoon tilbyder forskellige billetter. En standardbillet, der giver dig adgang til spa-området og en Silica Mud Mask koster 6.100 ISK (ca. 357 kr.). Du kan købe billetter på bluelagoon.com.

Prøv lige at se, hvor lækkert det ser ud!

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 kommentarer til På jagt efter nordlys: weekendtur i Island på et 3* hotel til kun 1.402 kr. inkl. fly

 1. Laura Riis says:

  Elsker jeres tilbud!

  Dog synes jeg ikke der er mange fly fra Billund desværre, hvilket jeg forstår, men ville det evt være muligt at kunne få notifikationer når der så endelig er?

  Mvh Laura

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Laura 🙂

   Jeg er glad for at høre, at du kan lide de tilbud, jeg finder!

   Det lyder bestemt som en god idé. Jeg vil undersøge, om det er muligt at implementere sådan en notifikation på rejsespejder-appen 😉

   • Martin says:

    Aalborg ville også være dejligt, rejser selv til mumbai fra Aalborg nu her til 2750kr for en retur, 10 og 11 timer med kort transfer i amsterdam.

    • Rejsespejder_SB says:

     Hej Martin 🙂

     Det lyder da som en lækker rejse 😉

     Jeg forsøger at holde øje med alle Danmarks lufthavne – og jeg skal nok holde et vågent øje med Aalborg.

 2. Karin says:

  Hej.
  Kan du lave et tilbud på weekendtur til 4 pers i weekenden uge 6 eller 7?
  Med hotel og flybilletter.
  Helst med afgang fra Billund, men ellers Kbh.
  Mvh Karin

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Karin

   Rejsespejder er ikke et rejsebureau – men en rejseblog. Jeg sælger derfor ikke rejser. Jeg skriver blot om de billige rejsetilbud, jeg finder online. Så kan folk lade sig inspirere og tilpasse rejsen til deres egne ønsker 🙂 Hvis man er interesseret i at booke en rejse, skal man selv typisk booke fly og hotel hver for sig via linkene i artiklen.

se fly se hotel