• 28 maj 2018

  Oplev Skotland og den smukke natur: 5 dages fly-and-drive til kun 765 kr. inkl. fly og lejebil

  Bliver du også betaget af Skotlands højland og storslåede natur, og kunne du godt tænke dig at undersøge den skotske kultur lidt nærmere? Nu kan du komme til at opleve al dette på egen hånd, for jeg har i dag fundet både billige flybilletter og lejebil, så du er klar til roadtrip rundt i det fantastiske land nord for England! Så kom afsted og varm maven på en lille whisky på et af landets mange destillerier, bliv forelsket i den barske og helt unikke natur og få opklaret mysteriet om Loch Ness. Og måske endda også mysteriet om skotterne virkelig ikke har noget på under kilten …

  Nederst i artiklen kommer jeg med et forslag til en rute, og hvad du kan opleve på din vej – dette er bare inspiration, og det er naturligvis helt op til dig, hvad du helst vil se og opleve, og om du vil korte lidt af turen af eller forlænge den.

  Roadtrip i Skotland til sommer
  juni, juli og august
  fra765 kr.
  København
  Edinburgh
  Billige fly til Skotland
  inkl. 10 kg håndbagage
  243 kr.
  Lejebil
  med fair brændstofpolitik, ubegrænset kilometer og forbindelsesbus
  522 kr.
  Fly
  243 kr.
  Other
  522 kr.
  Total (pr.person)
  765 kr.

  Fly

  skyscanner.dk har jeg fundet billige flybilletter fra København til Edinburgh. Du kan finde billige billetter henover sommeren fra juni til august.

  Juli er naturligvis klart den dyreste måned pga. skolernes sommerferie, men du kan stadig finde afgange til omkring 600 – 850 kr. Juni er noget billigere. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København d. 06.06. – 11.06. til kun 243 kr. inkl. 10 kg håndbagage. I august kan du finde priser fra ca. 550 kr.

  I ovenstående eksempel lander du halvsent i Edinburgh (kl. 22.50), men til gengæld flyver du også hjem til Danmark relativt sent (kl. 18.45), hvilket giver dig 5 hele dage til at udforske Skotland.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 06.06. – 11.06. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde alt afhængig af datoerne).

  OBS! Du kan også bruge billetterne til en weekendtur til Edinburgh. Weekenddatoer er markeret med WE.

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 06.06. – 11.06./13.06.
  • 09.06. – 11.06. – WE
  • 11.06. – 18.06.
  • 13.06. – 18.06./20.06.
  • 16.06. – 18.06. – WE
  • 18.06. – 25.06.
  • 20.06. – 27.06.
  • 23.06. – 25.06. – WE
  • 27.06. – 04.07.
  • 01.07. – 08.07.
  • 04.07. – 09.07./11.07.
  • 18.07. – 25.07.
  • 20.07. – 25.07.
  • 25.07. – 01.08.
  • 06.08. – 13.08.
  • 10.08. – 17.08.
  • 24.08. – 29.08.
  • Og flere

   

  Lejebil

  På sådan en rundrejse i Skotland har du selvfølgelig brug for en bil. På skyscanner.dk kan du sammenligne tilbud fra alle de største udlejningsfirmaer.

  Her har jeg fundet en bil i hele perioden til kun 1.043 kr., hvilket svarer til 522 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer med ubegrænset kilometer, fair brændstofpolitik, en gratis forbindelsesbus (mellem lufthavnen og udlejningsfirmaet) og forsikring (med selvrisiko – tjek om din rejseforsikring dækker den). Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Hoteller

  På din rejse rundt i det smukke land får du brug for overnatninger – på skyscanner.dk kan du søge og finde hoteller i de byer, du ønsker at overnatte i.

   

  Rundrejse

  Denne rute skal blot ses som inspiration – og du skal være mere end velkommen til at planlægge din egen rute alt efter interesse og ønsker. Hvis du er vild med whisky, kan du måske få lidt inspiration fra en tidligere rejseartikel med whisky i fokus – du kan læse om den her. Eller måske ønsker du bare at opleve de to storbyer – Edinburgh og Glasgow – det er helt op til dig.

  Med den rute jeg har sammensat her kommer du til at opleve Inverness, der tager dig igennem noget af højlandet og mange af landets whisky-destillerier. Herefter går turen forbi Loch Ness og Fort William. Efter at have oplevet disse skønne steder, så går turen til Glasgow, hvorefter du slutter af i Edinburgh. Hele ruten er ca. 600 km, og hvis du skulle ønske en lille afstikker til smukke Isle of Skye bliver din tur forlænget til ca. 856 km i alt.

   

  Edinburgh

  Edinburgh er sådan en charmerende by, der både rummer storby-muligheder såsom fine restauranter, shopping i mondæne mærkevarekæder og sightseeing – men byen har også små snævre gader med unikke butikker og caféer og arkitektur og udsigter, der kan tage pusten fra de fleste. Fra Edinburgh går turen videre forbi Firth of Forth og Sterling mod Inverness.

   

  Inverness

  Inverness og det omkringliggende område byder på en enestående smuk og samtidig barsk natur. Du kan både vælge at tilbringe din tid på at nyde områdets natur, besøge whisky-destillerier eller opleve noget af Inverness, der er den største by i højlandet. På vej til Inverness kommer du forbi Cairngorms National Park (læs mere på cairngorms.co.uk). Fra Inverness går turen videre til Glasgow. Her kommer du forbi Loch Ness og Fort William – begge meget smukke områder!

  TIP: Hvis du har lidt mere end 5 dage, anbefaler jeg at køre længere vestpå til Isle of Skye. “Tog-øen” byder på en miks af alt, man forbinder med Skotland – bakkelandskaber og bjerge, uberørt natur med smukke bugter, strande og søer (Lochs), middelalder slotte, whiskey-destillerier og idylliske landsbyer. Helt klart værd at køre de ca. 200 km ekstra!

   

  Glasgow

  Glasgow er faktisk Skotlands største by – og her kan du opleve lidt af hvert. Der er både masser af shopping-muligheder, museer, mange forskellige arrangementer såsom koncerter og andre musikoplevelser og et festligt natteliv.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  10 kommentarer til Oplev Skotland og den smukke natur: 5 dages fly-and-drive til kun 765 kr. inkl. fly og lejebil

  1. Gitte Nygaard says:

   Hej, vi vil gerne på roadtrip i uge 36 som i det ovenfornævnte tilbud. Hvad er prisen på det tidspunkt?
   Vh Gitte Nygaard

  2. Rasmus says:

   Hej

   Tak for dine mange inspirerede artikler. Er i Skotland nu og vil meget gerne på denne tur som du har beskrevet. Men har svært ved at skulle plotte de forskellige destinationer ind hvor det kommer også komme fordi de forskellige destillerier.
   Kan du oplyse hvordan ruten er ??

   Mvh
   Rasmus

  3. Liv says:

   Hej
   Fin mulighed 🙂 hvor vil det være oplagt at lave overnatninger på ruten? Tænker første nat i Edinburgh når man ankommer lidt sent, så afsted mod inverness, men hvor længe tager det at køre og kan man nå at stoppe og se whisky destillerier på vejen,? Og på returruten Loch Ness og Fort William. Hvor overnattes der?, og kan man springe Glasgow over og tage direkte til Edinburgh så turen bliver 4 dage?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Liv,
    Det er meget op til hver enkelt person, hvad man er til 🙂 Nederst i artiklen kan du se en rute jeg har sammensat som inspiration. Hele den rute tager lidt under 9 timer at køre, så du kan sagtens gøre turen til en 4 dages tur – det er helt op til dig 🙂 På det kort/den rute kan du også se nogle af de byer du kommer igennem og du kan derved prøve at planlægge din tur lidt – hvor det giver mening for dig at stoppe osv. – så mulighederne er mange! 🙂

  4. Martin says:

   Hvis man skal prøve toget fra Harry Potter, hvordan kan det så passe ind?

   • Mette says:

    Du kan tage turen fra Fort William til kystbyen Mallaig og og retur igen samme dag. Utrolig flot natur på vejen. Kan kun anbefale det og Mallaig er en rigtig hyggelig lille by.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Martin,
    Det er helt rigtigt, hvad Mette skriver 🙂 Du kan evt. læse lidt mere om det her.

  5. Brian says:

   Hvor er linket knappen til hele rejsen

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Brian,
    Du skal booke fly og bil hver for sig – det gør du via de links, der er i artiklen 🙂 Du må endelig sige til, hvis der opstår nogle spørgsmål hen af vejen 🙂

  se fly se hotel