13 jun 2018

Oplev et øl- og chokoladeparadis: 4 dage i Brugge på et centralt hotel til kun 927 kr. inkl. fly

Er du vild med øl og chokolade? Så skal du helt klart besøge Nordens Venedig – nemlig Brugge i Belgien! Brugge er en helt fantastisk middelalderby, hvor der er noget for enhver smag. Her er der noget for historikeren med bl.a. middelalderpladser (Grote Markt og Burg), kirker, kunst og mange museer – faktisk er byens centrum blevet udnævnt som UNESCO kulturarvsby. Der er bestemt også noget for dig, der elsker at nyde livet med f.eks. øl og chokolade. Brugge har intet mindre end over 50 chokoladebutikker og et chokolademuseum – alene det, er efter min mening værd at rejse til Brugge for. På byens mange hyggelige fortovscafeer og restauranter er der også rig mulighed for at nyde en masse god øl – hvis du gerne vil se lidt nærmere på sagerne, så vil jeg anbefale dig at besøge ”De Halve Maan” – et lokalt bryggeri, hvor det er muligt at komme på rundvisning og endda smage på de våde varer. En sidste ting jeg kan anbefale, er at tage på kanalrundfart og oplev byens mange fantastiske bygninger fra kanalerne – så smukt et syn!

Smuttur til Brugge
august - oktober
927 kr.
København
Bruxelles
Hotel i Brugge
f.eks. det centrale Ibis Budget
704 kr.
Billige fly til Bruxelles
inkl. 10 kg håndbagage
223 kr.
Hotel
704 kr.
Fly
223 kr.
Total (pr.person)
927 kr.

Hotel

Jeg har fundet et dejligt hotel på skyscanner.dk, nemlig Ibis budget Brugge Centrum Station (4 ud af 5 på TripAdvisor og ”Travellors’ Choice 2018”). Beliggenheden er dejlig praktisk, lige ved siden af stationen og en lille gåtur til centrum af byen. Hotellet er lyst, simpelt og moderne indrettet og har døgnåben reception. Du får 3 nætter til kun 1.407 kr., dvs. 704 kr. pr. person ved en rejse for 2 – værelset kan rumme 3 personer, så hvis I er en gruppe på 3 bliver det kun 469 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Brugge, kan du finde et nyt hotel her. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

 

Fly

skyscanner.dk har jeg fundet billige fly til Bruxelles (du skal med bus videre til Brugge – se mere nedenfor). Du rejser fra København og der er billige billetter i august – oktober (du kan endda rejse i efterårsferien til 260 kr.!). Det er også muligt at rejse i juli, her koster billetterne bare fra 460 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang d. 27.08. – 30.08. til kun 223 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Vil du rejse fra Billund ligger priserne fra ca. 1.000 kr.

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 27.08. – 30.08. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

Eksempler på billige rejsedatoer

  • 04.07. – 07.07.
  • 23.07. – 26.07.
  • 09.08. – 12.08.
  • 17.08. – 20.08.
  • 31.08. – 03.09.
  • 13.09. – 16.09.
  • 27.09. – 30.09.
  • 15.10. – 18.10.
  • Og flere

 

Transport fra lufthavnen til Brugge

Det er faktisk ret nemt at komme fra Bruxelles til Brugge – du behøver ikke en gang at skulle væk fra lufthavnen for at finde transport. Du lander i Charleroi Lufthavn og herfra kan du tage en direkte bus til Brugge Station. Bussen kører rimelig tit og koster fra 5 euro pr. vej. Du kan læse mere om bussen her. Når du ankommer til Brugge Station er der under 200 meter til hotellet.

Hvis du gerne vil se noget af Bruxelles først, er det muligt at tage et tog fra Bruxelles Station til Brugge – turen tager omkring 1 time og koster mellem 7-15 euro.

 

Rejseinspiration

Brugge er måske ikke så velkendt en rejsedestination, men det er egentlig lidt synd for det er en skøn by med mange oplevelser. Nedenfor kan du læse lidt mere om et par af de ting du kan lave i Brugge udover det, der er nævnt i starten af artiklen.

 

Gåtur med guide

Brugge er ikke den største by, så jeg er sikker på, at du sagtens kan finde rundt selv – men en gang imellem, især i en by man aldrig har været før, er det rart med lidt insiderviden. Det er faktisk muligt at komme på en guided tur rundt i byen, helt gratis! Du kan læse mere her. Dog opfordres der til at give guiden drikkepenge, da han/hun arbejder gratis.

 

 

Mere af Brugge centrum

Byen er virkelig charmerende i sig selv – og store dele af byens centrum er bilfri, hvilket giver en skøn stemning og en rigtig god mulighed for at nyde byen, alle dens bygningsværker og gader på gåben. Apropos de der ben, så er det muligt at bestige byens klokketårn (og de 366 trin), hvis du føler du ikke har gået nok. Herfra skulle der være den mest fantastiske udsigt over byen. Du har måske ikke glemt, at jeg nævnte Brugges chokolade museum i starten af artiklen – det har jeg i hvert fald ikke. Det er muligt at besøge ”Choco Story”, hvor du kan blive lidt klogere på chokoladens historie og tilblivelse – der er endda også mulighed for at deltage i workshops. Du kan læse mere om det her.

 

 

Knokke

Hvis du trænger til at få lidt vind i håret og sand mellem tæerne, så er det også muligt. Fra Brugge er det muligt at tage et tog til ”Knokke Heist”, en skøn by ved havet med et dejligt strandområde. Det tager lige under 20 minutter at komme dertil og koster ca. 50 kr. Hvis du har lyst til at finde din indre spillefugl frem, så er det også stedet at gøre det. Knokke har nemlig et smukt og stort kasino lige ved vandet.

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

se fly se hotel