• 05 nov 2019

  Rundrejse i Emilia-Romagna: 4 dage med lejebil og fly tur/retur til kun 429 kr.

  Italien er et eventyrligt land at rejse i. Lige fra Alperne mod nord til Sicilien mod syd. I dag har jeg sammensat et inspirationseksempel på en minirundrejse til en af Italiens lidt mere oversete regioner – Emilia-Romagna. Måske på grund af sin beliggenhed mellem de noget mere populære og turistede regioner Veneto og Toscana bliver Emilia-Romagna til tider forbigået som rejsedestination. Men næste gang du trænger til en lille Italien-getaway, så giv endelig Emilia-Romagna en chance. Byer som Parma, Bologna, Modena og Ravenna vil nemlig uden tvivl begejstre dig med deres middelaldercharme, idylliske landskaber og eminente mad!

  Fly & drive i Emilia-Romagna
  november - marts
  fra429 kr.
  København (og Billund)
  Bologna (og Pisa)
  Billige fly til Bologna
  330 kr.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  99 kr.
  Fly
  330 kr.
  Lejebil
  99 kr.
  Total (pr.person)
  429 kr.

  Billige fly til Bologna

  Hovedstaden i Emilia-Romagna er Bologna, hvilket passer perfekt med, at Ryanair opererer en direkte rute fra København til netop Guglielmo Marconi-lufthavnen i Bologna. Der er afgange året rundt, og uden for højsæsonen (skolernes sommerferie, efterårsferien, påsken osv.) kan du tit finde billige afgange til mellem 200 og 600 kr.

   

  I dette rundrejseeksempel har jeg f.eks. fundet billetter fra torsdag den 12. marts til søndag den 15. marts. På disse datoer koster tur/retur-billetter kun 330 kr. Fordi du flyver med Ryanair, må du som altid gratis medbringe en mindre håndtaske. Vil du gerne have mere bagage med, kan du evt. læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Desværre er det ikke muligt at finde direkte afgange fra hverken Billund, Aarhus eller Aalborg. Vil du gerne flyve fra Jylland, kan du i sommerhalvåret i stedet finde fly fra Billund til Pisa, der ligger i naboregionen Toscana.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 12.03. til d. 15.03. – her er nogle andre billige afgange.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (afgange tirsdage, torsdage og søndage)

  • 12.11. – 17.11.
  • 19.11. – 26.11.
  • 03.12. – 08.12.
  • 05.12. – 08.12. – WE
  • 09.01. – 12.01. – WE
  • 16.01. – 19.01. – WE
  • 23.01. – 26.01. – WE
  • 30.01. – 02.02. – WE
  • 06.02. – 09.02. – WE
  • 11.02. – 16.02. – vinterfeiren (uge 7)
  • 13.02. – 16.02. – WE
  • 18.02. – 23.02. – vinterferien (uge 8)
  • 27.02. – 01.03. – WE
  • 05.03. – 08.03. – WE
  • 12.03. – 15.03. – WE
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil

  Du kan sagtens rejse rundt i regionen ved hjælp af offentlig transport. Både tog og busser kører regelmæssigt mellem de større byer i regionen og til rigtig fornuftige priser. En lejebil giver dog alt andet lige den største frihed, og lejebiler er som regel temmelig billige. I dette eksempel kan du f.eks. leje en bil i hele rejseperioden til kun 198 kr. – hvilket svarer til kun 99 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer endda med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Emilia-Romagna gemmer på en række charmerende og idylliske perler. Og så er regionen et madmekka uden lige. Det skinner i den grad igennem nedenfor, hvor jeg kommer med lidt inspiration, som forhåbentligt kan hjælpe dig på vej mod din egen rundrejse i denne skønne del af Italien.

   

  Bologna

  Regionens hovedstad og denne rejses ankomstby er naturligvis Bologna. Bologna er uden tvivl Italiens ubestridte “madhovedstad”. Byen er bl.a. smækfyldt med den ene fantastiske trattoria efter den anden (et trattoria er et spisested, som er lidt mindre formelt end en ristorante). Især cucina casalinga (groft oversat til hjemmekøkkenet) dominerer menukortene, så du kan f.eks. glæde dig til hjemmelavede tagliatelle og tortellini!

   

  Udover byens berømte kulinariske scene byder Bologna også på en række must-see vartegn. Et af disse vartegn er Le due Torri – skyskrabere som de så ud i det 12. århundrede! Le due Torri består af de to tårne Asinelli og Garisenda.

   

  Le due Torri: Asinelli er det højeste tårn, mens Garisenda er “lillebror”

   

  Palazzo della Mercanzia

   

  Parma

  Hele Emilia-Romagna er spækket med verdensklasse madvareproducenter, og det er byen Parma et rigtig godt eksempel på. Langhirano-dalen lidt syd for byen er nemlig hjemsted for omkring 500 autoriserede producenter af den berømte prosciutto crudo di Parma (parmaskinke). Hvis din mund allerede begynder at løbe i vand, kan jeg fortælle, at mange af de lokale producenter er åbne for gæster. Og mange af dem tilbyder smagsprøver og sælger naturligvis også deres produkter! Udover parmaskinke er Parma også kendt for osten Parmigiano-Reggiano – parmesanost. Så du kan nok fornemme, at Parma er et overflødighedshorn af fantastiske råvarer!

   

  Skulle parmaskinke/parmesanost ikke lige være din kop te, er Parma dog stadig et besøg værd. Bl.a. er byens historiske monumenter værd at tage på sightseeing for. Især den smukke romanske katedral på Piazza Duomo er et imponerende syn. Også klosteret Monastero di San Giovanni, der ligger lige bag klosteret, bør du overveje at besøge.

   

  Piazza Duomo

   

  Katedralen indefra

   

  Modena

  Hvis vi fortsætter i madtemaet, kommer man heller ikke uden om Modena! Madnørder vil nok straks tænke på den mørke, krydrede vineddike ved navn balsamico (og der er en verden til forskel mellem ægte balsamicoeddike og det der sælges i supermarkederne). Modena er også hjemsted for mange af de vinmarker, der producerer Lambrusco-vin. Ligesom det var tilfældet med Parma kan du også her overveje at besøge nogle lokale eddike- eller vinproducenter og smage på egnens specialiteter.

   

  Det hele behøver imidlertid ikke kun at gå op i mad. Italien er jo også kendt for særligt ét bestemt bilmærke – Ferrari! Og små 20 km sydvest for Modena ligger byen Maranello, der er kendt som hjemstedet for Ferraris fabrikker. Så hvis du er bilentusiast med en forkærlighed for hurtige biler med en stejlende hingst på fronten, er Maranello lige noget for dig. Faktisk har du også muligheden for at prøve en tur i en Ferrari eller Lamborghini – hvis det lyder interessant, skal du helt sikkert kigge forbi pushstart.it (der ligger lige ved siden af Ferrari-museet).

   

  Vinmarker ved landsbyen Levizzano lidt uden for Modena

   

  Ravenna

  Indtil videre har denne tur foregået inde i landet, men Emilia-Romagna gemmer også på en prægtig riviera ved den østvendte adriaterhavskyst. Fra Po-deltaet mod nord til byen Cattolica mod syd finder du ca. 150 kilometers lækre sandstrande langs Adriaterhavet. En god base til denne kyststrækning vil uden tvivl være den charmerende by Ravenna, der bl.a. byder på hele otte steder, der optræder på UNESCO’s verdensarvsliste. Især byens flotte byzantinske arkitektur er værd at fremhæve, og i den sammenhæng er Basilica di San Vitale et absolut must-see.

   

  Basilica di San Vitale er et pragteksempel på byzantinsk arkitektur

   

  Rimini vil ikke være en dårlig idé til en strandudflugt

   

   

  For yderligere inspiration kan du også kigge på getyourguides udvalg af oplevelser i Emilia-Romagna. De udbyder bl.a. forskellige madture og byvandringer.

  Ture og aktiviteter

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel