• 06 apr 2016

  La Tomatina i Spanien: 3 dage inkl. fly, hotel, transport, lejebil og festivalpakke til kun 1.170 kr.

  rsz_tomato-1235662_1280

  Er du klar på en lille sjov og anderledes oplevelse, som mange nok ikke kan skrive på CV'et?

  I den lille spanske by Buñol, ved Valencia, har spanierne en noget mærkværdig og meget anderledes tradition, som går mere end 70 år tilbage. Festivalen hedder "La Tomatina" og går i alt sin enkelthed ud på, at en masse mennesker samles i byen og kaster over 120 tons tomater efter hinanden i nogle timer. Det siges, at traditionen har sin oprindelse fra den sidste onsdag i august 1945, hvor en pludselig hændelse med "tomatkastning" udviklede sig og siden blev til en tradition. Det er noget af et tilløbsstykke, eftersom mere end 45.000 mennesker besøger festivalen hvert år, som i år afholdes d. 31. august.

  Jeg synes simpelthen at dette event er så særpræget og sjovt, så hvorfor ikke lave det til en lille tur.

   

  Fly

  På Skyscanner.dk har jeg fundet nogle billige fly fra København og Billund til Alicante på datoerne d. 30. august – 1. september. 

  København – Alicante

  cphalicant

  Billund – Alicante

  alicanbill

   

  Hotellet

  trivago.dk har jeg fundet det dejlige 3* hotel SH Abashiri (3,5 ud af 5 på TripAdvisor) til kun 279 kr. pr. person ved en rejse for to (2 nætter). Hotellet ligger i Valencias indreby og kun 10 minutter fra Nationalmuseet og Plaza Toros de Valencia.

  Du kan læse mere om hotellet her

  2016-04-06 10_30_49-Capture

  SE HOTEL-TILBUD HER

  Husk, priserne på trivago og deres partnere, er pr. værelse.

   

  Transport til Valencia/Bunol

  Når du lander i lufthavnen i Alicante, kan du vælge at gøre 2 ting:

   

  Lejebil

  Du kan hos Holidaycars leje en bil til en meget overkommelig pris på kun 164 kr. Bemærk dog, at dette er med selvrisiko. Vil du slippe for det, kan den frakøbes for ca. 42 kr. om dagen.

  rsz_lejebilalicante

  SE LEJEBIL HER

  Dette er nok den mest komfortable og nemmeste måde at komme rundt på, da du her kan sætte dig i bilen og køre til din destination.

   

  Offentlig transport

  Fra Alicante til Valencia

  Har du ikke mod på selv at køre, kan du vælge at tage en bus ved navn C-6 fra lufthavnen og ind til togstationen i Alicante (cirka 3,85€). Herfra kan du hoppe på et tog til Valencia hvor du kan få en tur/retur billet til omkring 30€ (ca. 223 kr.) alt efter hvilken afgang du vælger. Bemærk dog, at det ikke er muligt at booke toget så tidligt, så det skal du vente med til du nærmer dig afgang. Du kan bestille billetterne her.

   

  Fra Valencia til Buñol

  Efter en hyggelig dag i Valencia, som forresten er en meget spændende by, tager du til rejsens egentlige formål, La Tomatina! Fra Valencias Sant Isidre-station kan du tage S-toget C6 til Buñol. Turen tager 45 minutter og koster 12 Euro for en tur/retur-billet (ca. 89 kr.). Du skal købe billetterne ved togstationen i Valencia. Toget kører hver 30. minut, men vær opmærksom på, at togerne bliver fuldstændig fyldt op denne dag, så kom i god tid! Jeg vil anbefale, at tage det første tog ca. kl. 06.35. Du kan se alle afgange her.

   

   

  Billetter til Festivalen

  På grund af, at der har været alt for mange mennesker til festivalen årene før, har man i år besluttet, at begrænse antallet af gæster. Indtil begyndelsen af maj er det kun muligt at bestille billetterne gennem udvalgte rejsearrangører, som sælger dem i pakker med alt for dyr transport. Men jeg har fundet en meget prisvenlig pakke. Hos Spantastic Tours kan du bestille en pakke med armbånd til festivalen, svømmebriller (du kan være sikker på at du får brug for dem), 1 værdikupon til sangria eller øl, og adgang til Spantastics egen FunZone ved festivalen. Pakken koster 29 Euro (215 kr.) og du kan bestille den her.

  Endnu billigere kan du få billetterne gennem festivalens egen hjemmeside. Der kan du få dem til 10 Euro, dog er det ikke nævnt endnu, hvornår billetterne kommer til salg.

   

  Fly fra København

  510 kr.

  Lejebil

  163 kr.

  Hotel i Valencia

  279 kr.

  Festivalpakke

  215 kr.

  TOTAL (per person)

  1.170 kr.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk, at du altid kan efterspørge dine helt egne rejseønsker i ”Rejsebureau 2.0” inde på hjemmesiden

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *