12 feb 2018

Græsk solskinsferie på lukushotel: 1 uge i Halkidiki på et 5* hotel til kun 2.432 kr. inkl. fly og halvpension

Er det ikke ved at være tid til en lækker, varm solskinsferie til skønne Grækenland? Jo, det er da! Sådan én har jeg heldigvis fundet. Du får en lækker og solrig uge på den smukke halvø Halkidiki, der måske stor en anelse i skyggen af nogle af Grækenlands mange paradis-øer. Det behøver Halkidiki dog slet ikke – for her finder du også de kridhvide paradisstrande, vi går og dagdrømmer om midt i al vinterkulden! Og vejret ligner allerede i foråret noget, vi i Danmark ville kalde sommer!

 

**OPDATERING** 14.02. Hotelprisen i det originale eksempel var steget markant. Derfor har jeg nu opdateret artiklen med nye datoer, som giver næsten den samme pris.

Sol og luksus i Grækenland
april - oktober
2.432 kr.
København
Thessaloniki
Hotel i Halkidiki
f.eks. det 5* Alia Palace Hotel med halvpension
1.888 kr.
Billige fly til Halkidiki
inkl. 10 kg håndbagage
544 kr.
Hotel
1.888 kr.
Fly
544 kr.
Total (pr.person)
2.432 kr.

Hotel

Du kan godt begynde at glæde dig! Det hotel, jeg her har fundet på skyscanner, ser nemlig uforskammet lækkert ud! Det 5* Alia Palace Luxury Hotel and Villas (4 ud af 5 på TripAdvisor og “Certificate of Excellence“) ligger i Pefkohori ved den østlige kyst. Selvom du kun har 10 minutters gang til stranden, tilbyder hotellet alligevel gratis bustransport dertil. Man er vel et 5* hotel. Alia Palace byder desuden på en eminent udsigt over den smukke Cassandra-bugt.

Hotellet har naturligvis et superlækkert swimmingpool-område med en elegant infinity pool, som tidligere gæster har været yderst imponerede over. Du har fri adgang til et veludstyret fitnesscenter og kan mod et gebyr også benytte dig af hotellets wellnesscenter med jacuzzi, tyrkisk bad og suana.

Prisen for et dobbeltværelse en hel uge på dette 5* hotel er 3.595 kr. inkl. halvpension. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 1.798 kr. Vil du hellere selv finde et hotel i Halkidi, så kan du finde det rette hotel lige her. Og kigger du efter enkeltværelser, så finder du dem lige her.

 

Fly

skyscanner.dk kan du lige nu finde et hav af billige Ryanair-billetter fra København til Thessaloniki på halvøen Halkidiki. Du kan finde billige fly fra april og helt til oktober (med undtagelse af sommerferien). Jeg har f.eks. fundet en billig rejse i foråret fra den 02.05. til 09.05. til kun 544 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

Der er afgange på alle onsdage og lørdage, så det er bare med at finde kalenderen frem og vælge en dato! Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Aalborg eller Billund.

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 02.05. til 09.05. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 18.04. – 25.04.
 • 25.04. – 02.05.
 • 02.05. – 09.05.
 • 05.05. – 12.05.
 • 12.05. – 19.05.
 • 23.05. – 30.05.
 • 26.05. – 02.06.
 • 06.06. – 13.06.
 • Og mange flere

 

Transport til/fra lufthavnen

Det kan varmt anbefales at leje en bil. Halkidiki giver en smag på det “ægte” Grækenland med smukke landsbyer, små bugter med smukke strande og en gæstfri lokalbefolkning. Især i lavsæsonen fra april til juni kan du få en lejebil til næsten ingen penge (se nedenfor). Fra lufthavnen er det lidt over 1 times kørsel til hotellet. Det er også muligt at tage offentlig transport til hotellet. Dog er det en noget længere tur! Der kører en bus (5 gange om dagen) fra Thessaloniki til Pefkohori. Turen tager lidt over 2,5 timer og koster omkring 100 kr. hver vej. Du kan se køreplanen her. Det er også muligt at booke transport fra/til lufthavnen gennem hotellet til 30 Euro (ca. 220 kr.) pr. person. Selvom det er anelse dyrere vil det være min anbefaling (i stedet for at tage bussen).

 

Lejebil

Som sagt bør du kraftigt overveje at leje en bil hos rentalcars.com. Du kan f.eks. leje en Peugeot 107 i en hel uge til kun 397 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Hotel-indtryk

Wow! 😱

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 kommentarer til Græsk solskinsferie på lukushotel: 1 uge i Halkidiki på et 5* hotel til kun 2.432 kr. inkl. fly og halvpension

 1. Stephan says:

  Tak for verdens bedste rejse-tilbudssite! Måske er det for meget for langt, men man kunne måske i dato feltet skrive i paratens hvilke dage, du nævnte i oversigten. Så var det nemmere for folk at hvilke dage der var billige.

 2. Sarah says:

  Hej rejsespejder
  Er de ikke billige ugen inden d 18/4? Altså fx d 11-18/4??

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Sarah 🙂

   Du skal altid være velkommen til at tjekke forskellige datoer ud. Du skal blot ændre datoerne på skyscanner og se hvilken pris du får 😉

   Ugen inden er billetterne dog lidt dyrere (837 kr.):
   https://rejsespejder.dk/azs6

 3. Kristina Jensen says:

  Hvad er prisen på denne rejse hvis man vil afsted i juli ? Og koster det ekstra med er barn på 8 måneder ? 🙂

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Kristina 🙂

   Rejsen bliver dyrere i juli. Både fly- og hotelprisen stiger. Den præcise pris afhænger af den specifikke rejseperiode. Du kan få et overblik over flypriserne på Ryanairs lavpriskalender, og så kan du se hvad hotellet koster ved at indtaste dine rejsedatoer inde på hotellinket 🙂

   Hos Ryanair kommer der et spædbarnsgebyr på ca. 186 kr. oveni.

 4. Betina says:

  Hej.. hvordan finder jeg det hotel i skriver om til 2251 for en uge med halvpension og fly?

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Betina 🙂

   Prisen i det originale eksempel var steget markant, så nu har jeg opdateret det med nye datoer. Nu skulle prisen gerne holde 😉

se fly se hotel