• 05 okt 2017

  Forlænget ski-weekend: 3 nætter i Cluj på et dejligt 3* hotel til kun 602 kr. inkl. fly og morgenmad

  Måske er du allerede i gang med at lægge planer for vinteren, og måske har du lyst til at kaste dig ud i skisporten? Så har jeg fundet det helt rigtige til dig i dag. Turen går til Cluj – måske ikke lige det første sted du forbinder med skiløjper, men der findes forskellige ski-resorts inden for 1,5 times kørsel af byen. Og det bedste ved at stå på ski i Rumænien er, at næsten alle kan være med – både i niveau og budget. Her er både noget for nybegyndere og de lidt mere øvede, og priserne er overkommelige – både på liftkort og skiudstyr. Så hvis du går med en lille drøm om en skiferie til vinter uden dankortet kommer på overarbejde, så er det helt klart Rumænien du skal tage til!

  Skiferie i Cluj
  december - marts
  602 kr.
  Billund og Malmø
  Cluj
  Hotel i Cluj
  f.eks. det 3* Gala
  421 kr.
  Billige fly til Cluj
  inkl. håndbagage
  181 kr.
  Hotel
  421 kr.
  Fly
  181 kr.
  Total (pr.person)
  602 kr.

  Hoteller

  Der findes et væld af hoteller i Cluj, både de simple og de luksuriøse. På trivago.dk har jeg f.eks. fundet det 3* Hotel Gala (3,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger ret centralt, har gratis WiFi, fri parkering, og så har du kun 5 km til det nærmest ski-resort. Et dobbeltværelse i 3 nætter koster 842 kr., dvs. 421 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  For en oversigt over hoteller i Cluj kan du se mere her – så har du mulighed for at finde det perfekte hotel for dig. Hvis du er på udkig efter enkeltværelser, så kan du finde et her.

   

  Fly

  momondo.dk har jeg fundet meget billige billetter til Cluj. Du flyver fra Billund, og du kan finde billige billetter fra december – marts med priser fra 198 – 348 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra d. 27.01. til d. 30.01. Det er også muligt at rejse lidt flere dage – det er helt op til dig. Der findes desværre ingen billige og direkte afgange fra København, men alternativt kan du rejse fra Malmø, hvor du finder billetter fra 558 kr.

  OBS! Vil du afsted i vinterferien, så du kommer på en forlænget weekend fra d. 10.02. til d. 13.02. til kun 502 kr. inkl. håndbagage.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 27.01. – 30.01.– her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen)

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 05.12. – 09.12.
  • 13.01. – 16.01.
  • 20.01. – 23.01.
  • 03.02. – 06.02
  • 06.02. – 10.02.
  • 10.02. – 13.02. (vinterferie)
  • 03.03. – 06.03.
  • 06.03. – 10.03.
  • Og mange flere

   

  Transport fra/til lufthavnen

  Fra lufthavnen til hotellet er der kun 10 km, så det nemmeste ville være at tage en taxi. Du kan selvfølgelig også selv vælge at leje bil – det er ret billigt. På holidaycars.com finder du et stort udvalg af lejebiler, du kan f.eks. leje en bil i hele perioden til kun 242 kr., dvs. 121 kr. pr. person ved en booking for 2. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Ski-resorts

  I Cluj-området findes der forskellige ski-resorts. Det der ligger tættest på hedder Feleacu og ligger kun lidt over 5 km fra hotellet. Feleacu skal måske mest ses som et begynder-sted, da løjpen er 1 km lang med en hældning på 645 – 740 meter. Men det er et alletiders sted at prøve sine ski-evner af eller måske opfriske lidt fra sidste vinter. Du kan købe forskellige liftpas, f.eks. et med 20 gange for 140 kr. og leje enten ski- eller snowboardudstyr til kun 65 kr. pr. dag. Så et udmærket sted at starte, hvis du ikke har lyst til at kaste mange penge efter et begynder-projekt. Du kan læse mere om resortet her.

  Det sted tættest på Cluj (65 km fra centrum), hvor du får flest udfordringer og forskellige løjper/piste, er Buscat-Baisoara. Her får du 3 forskellige løjper for begyndere, øvede og de lidt mere øvede. Her får du et heldagspas til ca. 195 kr. Læs mere om resortet her – dog findes der ikke en engelsk version af deres hjemmeside (men brug evt. google translate-funktionen).

  Hvis du gerne vil have lidt mere action og udfordringer, så vil jeg anbefale dig at tage til Prahova ved ”Sinaia” (1,5 times kørsel fra Bukarest). Her får du i alt 20 km forskellige løjper/pister. Hvis du gerne vil her til, så er det nemmeste at tage et fly fra Billund til Bukarest. Du kan finde billige billetter fra januar – marts med priser fra 428 – 600 kr. – tag f.eks. afsted i vinterferien d. 11.02. – 14.02. til kun 521 kr. De billige afgange finder du enten fra søndag – onsdag eller onsdag – søndag, så det er bare at lege lidt med datoerne og finde det bedste tidspunkt for dig at rejse.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  8 kommentarer til Forlænget ski-weekend: 3 nætter i Cluj på et dejligt 3* hotel til kun 602 kr. inkl. fly og morgenmad

  1. Fra din ældste says:

   I har selvfølgelig travlt med at nyde ferien. Så kig på det når du kommer hjem? Billigt??

  2. Kasper Ejersbo says:

   Hej Ole.
   Jeg skulle sjovt nok til at spørge her om det kan betale sig at blive medlem af Wizz discount club. Det vil jeg skynde mig at blive.

  3. Johnny says:

   Hej Rejsespejder
   Hvad hedder de ski steder 9 km fra byen ? Det nærmeste jeg kan finde ligge 2,5-4,5 t kørsel væk?

  4. Ole says:

   Hej Kasper
   Du kan få dine wizz air flybilletter, endnu billigere hvis du bliver wizz-air medlem. Kan godt betale sig, når I er flere der skal af sted.
   Men måske er I allerede medlem – når i har være i Ohrid 🙂

  5. Kasper Ejersbo says:

   Jeg vil gerne sige tak for at du finder de her lidt skæve, sjove og ikke mindst billige rejser til os med mange børn.
   Vi var i Ohrid i Maj og elskede det. Tror jeg springer ud i det her også!
   Endnu engang 1000 tak.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kasper,
    Tusind tak for rosen og fordi du tager dig tid til at skrive – det varmer så meget! Hvor fedt at høre med Ohrid! Hvis I vil besøge Cluj lidt før vinter, så kan I få lidt inspiration til turen her. Jeg håber I får den bedste tur til Cluj 🙂

  se fly se hotel