• 03 okt 2019

  Ski-tur til Rumænien: 3 nætter i Cluj på et dejligt 3* hotel fra kun 662 kr. inkl. fly

  Måske er du allerede i gang med at lægge planer for vinteren, og måske har du lyst til at kaste dig ud i skisporten? Så har jeg fundet det helt rigtige til dig i dag. Turen går til Cluj – måske ikke lige det første sted du forbinder med skiløjper, men der findes forskellige ski-resorts inden for 1,5 times kørsel af byen. Og det bedste ved at stå på ski i Rumænien er, at næsten alle kan være med – både i niveau og budget. Her er både noget for nybegyndere og de lidt mere øvede, og priserne er overkommelige – både på liftkort og skiudstyr. Så hvis du går med en lille drøm om en skiferie til vinter, uden dankortet kommer på overarbejde, så er det helt klart Rumænien, du skal tage til!

  Skiferie i Cluj
  december - marts
  fra662 kr.
  Billund og Malmø
  Cluj
  Billige fly til Cluj
  190 kr.
  Fra Billund
  Fra Malmø
  Hotel i Cluj
  f.eks. det 3* Hotel Gala
  472 kr.
  Hotel
  472 kr.
  Fly
  190 kr.
  Total (pr.person)
  662 kr.

  Fly

  For at komme på skiferie til Cluj har du selvfølgelig brug for nogle flybilletter, og jeg har en rigtig god nyhed til dig! Jeg har nemlig fundet virkelig billige billetter tur/retur fra Billund til Cluj. Du kan finde de billige billetter fra december og frem til marts til priser, der i skrivende stund ligger fra ca. 190 – 400 kr.

   

  I eksemplet har jeg fundet en afgang fra Billund med Wizz Air fra søndag den 26. januar til onsdag den 29. januar til kun 190 kr. Der er desværre inden billige eller direkte afgange fra København, men alternativt kan du rejse fra Malmø, hvor du finder billetter fra omkring 500 kr. Tager du turen fra Malmø, er det muligt at lave en forlænget weekend, da der fra Malmø er afgange på lørdage og tirsdage. Den nemmeste måde at komme fra København til Malmø lufthavn er at tage med Neptunbus – de har daglig transfer til lufthavnen til alle Wizz Air afgange til ca. 110 kr. pr. vej, du kan se mere her.

   

  Hos Wizz Air må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage, kan du tilkøbe det for ca. 60-80 kr. (hvis du booker direkte gennem flyselskabet).

   

  OBS! Vil du afsted i vinterferien, kan du i skrivende stund finde billige flybilletter fra søndag den 16. februar til onsdag den 19. februar til kun 297 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 26.01. – 29.01.– her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen)

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund (afgange på søndage og onsdage)

  • 01.12. – 04.12.
  • 08.12. – 11.12.
  • 15.12. – 18.12.
  • 22.12. – 25.12.
  • 29.12.- 01.01.
  • 12.01. – 15.01.
  • 19.01. – 22.01.
  • 02.02. – 05.02.
  • 16.02. – 19.02 – (i vinterferien)
  • 23.02. – 26.02.
  • 01.03. – 04.03.
  • 08.03. – 11.03.
  • Og mange flere

   

  Fra Malmø (afgange på lørdage og tirsdage)

  • 07.12. – 10.12. – WE
  • 11.01. – 14.01. – WE
  • 18.01. – 21.01. – WE
  • 25.01. – 28.01. – WE
  • 01.02. – 04.02. – WE
  • 08.02. – 11.02. – WE
  • 15.02. – 18.02. – WE (i vinterferien)
  • 07.03. – 10.03. – WE


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Cluj

  Der findes et væld af hoteller i Cluj – både de budgetvenlige og de mere luksuriøse. I dette eksempel har jeg fundet det budgetvenlige og centrale 3* Hotel Gala. Hotellet har gratis wi-fi, fri parkering og så har du kun 5 km til det nærmeste ski-resort, hvor du kan få lov til at boltre dig på de mange skiløjper.

   

  Du bliver indkvarteret på et lyst og rummeligt værelse, hvor du har tv, minibar og eget badeværelse. Jeg har fundet et 3-nætters ophold i et dobbeltværelse fra søndag den 26. januar til onsdag den 29. januar til 943 kr., dvs. ved en rejse for 2 bliver prisen kun 472 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Cluj, er du selvfølgelig velkommen til det.

   

   

  Transport fra/til lufthavnen

  Fra lufthavnen til hotellet er der kun 10 km, så det nemmeste ville være at tage en taxi, og turen koster kun omkring 50 kr. Du kan selvfølgelig også vælge at leje en bil, hvilket er utrolig billigt. Du kan f.eks. leje en bil fra søndag den 26. januar til onsdag den 29. januar til 148 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 74 kr. pr. person ved en booking for 2. Dét er altså en vild pris!

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer generelt i udlandet kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i Cluj
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen

  Ski-resorts

  Lad mig sige det med det sammen – denne skitur er ikke noget for folk som ønsker forhold, som f.eks. i alperne. Det er mere ment som en billig hyggetur, hvor man lige kan komme i gang igen med skisæsonen – og også grunden jeg har begrænset eksemplet til en en lille 3-nætters tur . Når det er sagt, så findes der faktisk en del muligheder i området (med gode sneforholhold). Det der ligger tættest på hedder Feleacu og ligger kun lidt over 5 km fra hotellet. Feleacu skal måske mest ses som et begynder-sted, da løjpen er 1 km lang med en hældning på 645 – 740 meter. Men det er et alletiders sted at prøve sine ski-evner af eller måske opfriske lidt fra sidste vinter. Hos Feleacu kan du købe forskellige liftpas til næsten ingen penge. Så det er et udmærket sted at starte, hvis du ikke har lyst til at kaste for mange penge efter et begynder-projekt.

   

  Det sted tættest på Cluj (65 km fra centrum), hvor du får flest udfordringer og forskellige løjper/piste, er Buscat-Baisoara. Her får i alt du 3 forskellige løjper på i alt 14 km for både begyndere, øvede og de lidt mere øvede.

   

  Hvis det skal være lidt mere “alperne-agtigt” så skal du til ”Sinaia” (1,5 times kørsel fra Bukarest). Her får du i alt 35 km forskellige løjper/pister. Hvis du gerne vil hertil, er det nemmest at tage et fly fra Billund til Bukarest. Du kan finde billige billetter fra januar – marts med priser fra 310 – 600 kr. Du kan f.eks. tage afsted i vinterferien fra d. 15.02. – 18.02. til kun 380 kr. De billige afgange finder du enten fra søndag – onsdag eller onsdag – søndag, så det er bare at lege lidt med datoerne og finde det tidspunkt, der passer bedst til din rejse.


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Oplevelser i Cluj

  Hvis ski ikke lige er din kop te, kan du ved at følge linket nedenfor se, hvad du ellers har af muligheder, når du besøger Cluj.

  Ture og aktiviteter

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 kommentarer til Ski-tur til Rumænien: 3 nætter i Cluj på et dejligt 3* hotel fra kun 662 kr. inkl. fly

  1. Lene says:

   Hej. Har I mulighed for at hjælpe med at arrangere en tur på ski i uge 7? Vi er lige nu 4 voksne og 5 børn.

  2. Per says:

   Det er nok vigtigt at nævne, at deres skisæson ikke er så lang som i andre lande. Vi rejste dertil i uge 7, og der var næsten alt lukket ned.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Per 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Nu nævner du ikke specifikt, hvor I var henne, men du har helt ret i, at nogle af stederne ikke ligger så højt, som man ser så mange andre steder. Derfor er de mere afhængige af vintervejret 🙂 Vil man være sikker på, at der er gode skiforhold, bør man gå efter de større bjerge 😉

  3. Fra din ældste says:

   I har selvfølgelig travlt med at nyde ferien. Så kig på det når du kommer hjem? Billigt??

  4. Kasper Ejersbo says:

   Hej Ole.
   Jeg skulle sjovt nok til at spørge her om det kan betale sig at blive medlem af Wizz discount club. Det vil jeg skynde mig at blive.

  5. Johnny says:

   Hej Rejsespejder
   Hvad hedder de ski steder 9 km fra byen ? Det nærmeste jeg kan finde ligge 2,5-4,5 t kørsel væk?

  6. Ole says:

   Hej Kasper
   Du kan få dine wizz air flybilletter, endnu billigere hvis du bliver wizz-air medlem. Kan godt betale sig, når I er flere der skal af sted.
   Men måske er I allerede medlem – når i har være i Ohrid 🙂

  7. Kasper Ejersbo says:

   Jeg vil gerne sige tak for at du finder de her lidt skæve, sjove og ikke mindst billige rejser til os med mange børn.
   Vi var i Ohrid i Maj og elskede det. Tror jeg springer ud i det her også!
   Endnu engang 1000 tak.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kasper,
    Tusind tak for rosen og fordi du tager dig tid til at skrive – det varmer så meget! Hvor fedt at høre med Ohrid! Hvis I vil besøge Cluj lidt før vinter, så kan I få lidt inspiration til turen her. Jeg håber I får den bedste tur til Cluj 🙂

  se fly se hotel