25 sep 2017

Forlænget ski-weekend: 3 nætter i Borovets på et lækkert 4* hotel til kun 925 kr. inkl. morgenmad og fly

I dag har jeg fundet en rigtig luksus-skiferie med direkte fly, 4* hotel og pister i verdensklasse – og så til en brøkdel af, hvad det ville koste i Østrig, Frankrig eller Schweiz. Turen går til Bulgariens mest populære skiresort-by Borovets. Landet er måske ikke lige det, man umiddelbart forbinder med skiferie, men der findes faktisk enormt gode forhold til at stå på ski med pister i verdensklasse. Borovets byder på 58 km pister i alle sværhedsgrader. Og det bedste ved skiferie i Bulgarien er, at priserne er så dejligt lave, at du kan få en forlænget weekend til kun 1.00 kr.!

3 dage på ski i Borovets
december - marts
925 kr.
København
Sofia
Hotel ved Borovetz
f.eks. det 4* Samokov
501 kr.
Billige fly til Sofia
inkl. 10 kg håndbagage
424 kr.
Hotel
501 kr.
Fly
424 kr.
Total (pr.person)
925 kr.

Hotel

Her får du et rigtigt godt bud på, hvilket hotel du skal bo på ved Borovetz! Jeg har nemlig fundet det 4* Samokov (3,5 ud af 5 på TripAdvisor), som ligger centralt i Borovetz-resortet – og kun 1 times kørsel fra Sofia. Du kan leje skiudstyr på hotellet, hvis du ikke har dit eget. Hotellet har desuden gratis parkering, wifi og et lækkert spa- og wellnesscenter, som du dog skal betale for at bruge. Selvom du nok kommer til at bruge det meste af din tid på ski, skader det ikke at have muligheden for lidt selvforkælelse, skulle du nu få lyst til det. Borovetz er som sagt et anerkendt skiresort, og vil du gerne læse lidt mere om det, finder du resortets officielle hjemmeside her.

Prisen for et dobbeltværelse i 3 nætter er 1.002 kr. Så ved en rejse for 2 bliver prisen 501 kr. pr. person. Vil du hellere selv finde et hotel ved Borovetz, skal du være velkommen til at gøre det – du finder en fin oversigt her. Og er du på udkig efter enkeltværelser, kan du se her.

 

Fly

momondo.dk har jeg fundet billige billetter fra København til Sofia med Wizz Air. Jeg har f.eks. fundet en billig afgang fra d. 13.01. – 16.01. til kun 424 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Det er generelt muligt at finde billetter i prisniveauet 206 kr. til 878 kr. fra december til marts. De billigste billetter findes i december – men vær opmærksom på, at skisæsonen i Borovetz sædvanligvis starter i midten af december.

I vinterferien får priserne et gevaldigt nøk op. Det er muligt at finde billetter til 1.500 kr. både i uge 7 og uge 8.

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 13.01. – 16.01. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 02.12. – 05.12.
 • 09.12. – 12.12.
 • 20.01. – 23.01.
 • 03.02. – 06.02.
 • 03.03. – 06.03.
 • 10.03. – 13.03.
 • Og flere

 

Transport til/fra lufthavnen

Fra Sofia er der en times kørsel til Borovetz. Min anbefaling vil være at leje en bil – det kan nemlig gøres rigtig billigt. Og så har hotellet gratis parkering. På holidaycars.com kan du f.eks. leje en Volkswagen UP til 256 kr. – altså en pris på 128 kr. pr. person ved en rejse for 2. Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Bulgarien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Hvis du ikke vil/kan leje kan du også tage bussen/shuttle-bussen fra Sofia til Borovets. Du kan læse nærmere her.

 

Skileje og liftkort

Der findes forskellige skishop, hvor du kan leje skiudstyr. Priserne er forholdsvis lave og koster 15 Lev (ca. 50 kr.) pr. dag – se her.

Liftkort koster 55 Lev (ca. 200 kr.) i højsæsonen

 

Andre ski-resorts

Borovets er selvfølgelig ikke det eneste sted du kan stå på ski i Bulgarien. Et par andre, som jeg kan anbefale er:

Vitosha: ligger lige i udkanten af hovedstaden Sofia (hvor du lander). Her få du ca. 20 km pister og så er det selvfølgelig en fordel at det er så tæt på Sofia.

Bansko: Bulgariens anden stor skiresort-by med ca. 50 km pister.

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 kommentarer til Forlænget ski-weekend: 3 nætter i Borovets på et lækkert 4* hotel til kun 925 kr. inkl. morgenmad og fly

 1. Maria Guldbrandt says:

  Hej Rejsespejder.
  Fint tilbud du har fundet! Men jeg tænkte på, om du kunne finde et tilbud på en kort skiferie i uge 7? Transportmåde er ligegyldig.
  Hilsen Maria 🙂

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Maria,

   Vinterferien er altid superpopulær ift. skiferier, så det bliver nok ikke nemt at finde noget billigt. Men du kan tro, at jeg holder øje! Og jeg skal nok opdatere bloggen, så snart jeg finder noget 🙂

 2. Claus says:

  Hej.
  Hvad er rejse muligheder i uge 13, af mini ferie ?
  Vi er 1 voksen og 2 store børn på 14 og 16 pr

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Claus 🙂

   Lige for tiden får jeg rigtigt mange henvendelser vedr. påskeferien. Problemet er bare, at påskeferien er en af årets absolut travleste og dyreste rejseperioder. Men du kan tro, at jeg leder med lys og lygte. Og hvis jeg finder noget, skriver jeg om det på bloggen 🙂

   Så vidt jeg kan se, bliver denne rejse også noget dyrere i påsken.

se fly se hotel