03 jan 2018

Fly & Drive i Sydfrankrig i sommerferien til kun 1.359 kr. – se f.eks. kongeetapen i Tour de France på Alpe d’Huez!

Jul og nytår ligger nu bag os, og 2017 er et overstået kapitel. Derfor er det også på tide at vende blikket mod sommerferien i år! Og i dag har jeg fundet en virkelig spændende fly & drive-sommerferierejse, som du kan skræddersy fuldstændig efter dine egne ønsker! Du flyver nemlig til Lyon, hvorfra det meste af Sydeuropas solrige middelhavsområde ligger for dine fødder!

Er du sportsinteresseret, har du endda muligheden for at opleve flere etaper af dette års Tour de France! Bl.a. dette års kongeetape fra Bourg-Saint-Maurice til Alpe d'Huez!

Fly & Drive i Sydfrankrig
juni - august
1.359 kr.
København
Lyon
Billige fly til Lyon
inkl. 56 x 45 x 25 cm håndbagage
689 kr.
Lejebil
i en hel uge
670 kr.

Fly

Juli plejer altid at være en superdyr måned at rejse i. Men i dag har jeg på skyscanner fundet en masse billige fly fra København til Lyon i stort set hele sommerferien! EasyJet tilbyder nemlig billetter et godt stykke under de 1.000 kr. De flyver hver tirsdag, torsdag og søndag, så der er nok afgange at vælge imellem. Jeg har f.eks. fundet flybilletter fra København den 17.07. – 24.07. til kun 689 kr. inkl. 56 x 45 x 25 cm håndbagage!

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 17.06. – 24.06.
 • 01.07. – 08.07.
 • 03.07. – 10.07.
 • 05.07. – 12.07.
 • 10.07. – 17.07.
 • 12.07. – 19.07.
 • 15.07. – 22.07.
 • 17.07. – 24.07.
 • 19.07. – 26.07.
 • 22.07. – 29.07.
 • 24.07. – 31.07.
 • 02.08. – 09.08.
 • Og mange flere

 

Lejebil

rentalcars.com har du et stort udvalg af lejebiler at vælge imellem. Du kan f.eks. leje en Renault Twingo i en hel uge til kun 1.340 kr. – hvilket svarer til 670 kr. pr. person ved en rejse for 2. Og er I flere afsted, bliver prisen bare endnu lavere!

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Rejseinspiration

Lyon er i sig selv en charmerende by (der af mange regnes for verdens gastronomiske centrum). Men det allerfedeste ved Lyon er dog byens fuldstændig suveræne placering! Med en bil har du nemlig et hav af fantastiske feriedestinationer inden for rækkevidde. Jeg har her samlet en lille liste, som forhåbentlig kan inspirere dig!

 

Tour de France 2018

Som jeg fik nævnt i introduktionen, har du alletiders mulighed for at se en etape af verdens mest berømte etapeløb. Og i årets udgave af Tour de France skal rytterne op ad det legendariske bjerg Alpe d'Huez (etapen slutter endda på bjerget)! Alpe d'Huez-etapen er 12 etape af årets løb og finder sted torsdag den 19.07. Bjerget ligger kun 2 timer og 20 minutters kørsel fra Lyon. Udover Alpe d'Huez skal rytterne på 12. etape også forcere Col de la Croix de Fer og Col de la Madeleine! Kongeetape!

Herudover er der også et par andre spændende bjergetaper i “nabolaget”. Særligt 10. etape (17.07.) fra Annecy til Le Grand-Bornand og 11. etape (18.07.) fra Albertville til Rosiere er heftige alpeetaper med bjerge som Col de la Croix Fry, Col de la Colombiere og Montee de Bisanne på programmet!

Du kan se hele ruten på www.letour.fr/en.

 

Middelhavet

Middelhavsferie (f.eks. ved kystbyen Montpellier) er bestemt også en mulighed, der er værd at undersøge! Montpellier ligger ca. 3 timers kørsel fra Lyon. Og fra Montpellier har du kun yderligere 3 timers kørsel til Costa Brava, hvor du finder kendte feriebyer som Lloret de Mar og storbyen Barcelona. Og det gode ved at køre strækningen fra Montpellier til Barcelona er, at du får lov at nyde den ene smukke middelhavsstrand efter den anden!

 

Outdoor

Er du til outdoor-aktiviteter (vandring, rafting, osv.) er området omkring Grenoble eller Geneve/Mont Blanc lige noget for dig! Og begge steder ligger ca. 2,5 times kørsel fra Lyon. Grenoble ligger i øvrigt tæt på Alpe d'huez, så disse ville være meget nemme at kombinere.

 

I det hele taget kan du skræddersy denne ferie fuldstændig efter dine egne drømme! Forhåbentligt har du fået lidt inspiration her!

 

Hotel

Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere) på din ferie. Og dit valg afhænger selvfølgelig af, hvor turen går hen, og hvad du vil opleve. Nedenfor kan du søge efter hoteller i Lyon, hvor du nok gerne vil sove den første nat. Og herefter tilpasser du blot søgningen til dine egne ønsker.

Hoteller i Lyon

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer til Fly & Drive i Sydfrankrig i sommerferien til kun 1.359 kr. – se f.eks. kongeetapen i Tour de France på Alpe d’Huez!

 1. Anders says:

  Se her