14 aug 2018

Roadtrip i Sydfrankrig: 1 uge med fly og lejebil til kun 923 kr.

Elsker du aktive ferier i smuk natur, så bør Lyon være en af dine go-to-destinationer. Lyon er Frankrigs tredjestørste by, og den har en fremragende beliggenhed i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Her har du mulighed for at opleve et af de mest naturskønne områder i hele Frankrig – fyldt med knejsende bjerge, maleriske landskaber, grønne skove og eventyrlige floder! Længere nede kommer jeg med lidt inspiration til, hvad regionen byder på af oplevelser.

Fly & drive i Sydfrankrig
september - november
923 kr.
København
Lyon
Billige fly til Lyon
inkl. 10 kg håndbagage
366 kr.
Lejebil i 1 uge
inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
557 kr.
Fly
366 kr.
Lejebil
557 kr.
Total (pr.person)
923 kr.

Billige fly til Lyon

skyscanner.dk kan du lige nu finde billige fly fra København til Lyon. Det er muligt at finde de billige billetter fra september til november. Jeg har f.eks. fundet en billig afgang fra den 11.09. – 18.09. til kun 366 kr.

 

Du flyver med easyJet, hvor du har 10 kg gratis håndbagage inkluderet i billetten. Langt de fleste billige afgange ligger fra tirsdag til tirsdag, men du kan også finde enkelte billige afgange om torsdagen.

 

Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland.

 

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 11.09. – 18.09.
 • 18.09. – 25.09.
 • 25.09. – 02.10.
 • 02.10. – 09.10.
 • 04.10. – 11.10.
 • 09.10. – 16.10.
 • 16.10. – 23.10. – efterårsferien (uge 42) til 830 kr.
 • 23.10. – 30.10.
 • 01.11. – 08.11.
 • 06.11. – 13.11
 • Og flere

 

Lejebil

På skyscanner.dk kan du sammenligne priser på en lang række forskellige biludlejningsfirmaer. Til denne rejse kan du f.eks. leje en bil i hele rejseperioden til kun 1.113 kr., hvilket svarer til 557 kr. pr. person ved en rejse for 2.

 

Bilen får en 9,3 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus fra lufthavnen til udlejningsfirmaet. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

 

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

 

Rejseinspiration

Lyon er i sig selv en charmerende by (der af mange regnes for verdens gastronomiske centrum), så her kan du sagtens tilbringe et par dage. Men det allerfedeste ved Lyon er dog byens fuldstændig suveræne placering! Med en bil har du nemlig et hav af fantastiske feriedestinationer inden for rækkevidde. Jeg har her samlet en lille liste, som forhåbentlig kan inspirere dig!

 

Kanotur på Ardèche-floden

En tur i kano er altid smadderhyggeligt. Måske har du allerede prøvet at sejle på Gudenåen eller en anden dansk å, men de danske åer blegner fuldstændig i sammenligning med den imponerende smukke Ardèche-flod! Her sejler du nemlig i noget af det mest fortryllende smukke natur, du overhovedet kan forestille dig. Højdepunktet er uden tvivl den berømte og vanvittigt imponerende Pont d'Arc, der er en naturskabt klippebro! I videoen nedenfor kan du få et indtryk af, hvor flot naturen ved Ardèche-floden er.

 

Ardèche ligger mindre end 2 timers kørsel fra Lyon, og der er et hav af kanoudlejere, som tilbyder ture i forskellige sværhedsgrader – lige fra nybegyndere til de helt skrappe. Priserne er bestemt også overkommelige. Her kan du f.eks. booke kanoture fra kun 19 euro (ca. 142 kr.).

 

 

 

Middelhavet

Middelhavsferie (f.eks. ved Montpellier eller Nice) er bestemt også en mulighed, der er værd at undersøge! Montpellier ligger ca. 3 timers kørsel fra Lyon. Og fra Montpellier har du kun yderligere 3 timers kørsel til Costa Brava, hvor du finder kendte feriebyer som Lloret de Mar og storbyen Barcelona. Og det gode ved at køre strækningen fra Montpellier til Barcelona er, at du får lov at nyde den ene smukke middelhavsstrand efter den anden!

 

Outdoor

Er du til outdoor-aktiviteter (vandring, rafting, osv.) er området omkring Grenoble eller Geneve/Mont Blanc lige noget for dig! Og begge steder ligger ca. 2,5 times kørsel fra Lyon. Grenoble ligger i øvrigt tæt på det kendte bjerg Alpe d'huez. Her kan du leje en cykel og prøve kræfter med de 21 berygtede hårnålesving!

 

I det hele taget kan du skræddersy denne ferie fuldstændig efter dine egne drømme. Forhåbentligt har du fået lidt inspiration her!

 

 

Hoteller i Lyon

Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere) på din ferie. Og dit valg afhænger selvfølgelig af, hvor turen går hen, og hvad du vil opleve. Nedenfor kan du søge efter hoteller i Lyon, hvor du nok gerne vil sove den første nat. Og herefter tilpasser du blot søgningen til dine egne ønsker.

Hoteller i Lyon

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 kommentarer til Roadtrip i Sydfrankrig: 1 uge med fly og lejebil til kun 923 kr.

 1. Anders says:

  Se her

se fly se hotel