• 08 maj 2019

  Roadtrip i Sydfrankrig: fly tur/retur til Lyon og lejebil i 1 uge til kun 676 kr.

  Elsker du aktive ferier i smuk natur, så bør Lyon være en af dine go-to-destinationer! Lyon er Frankrigs tredjestørste by, og den har en fremragende beliggenhed i regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Her har du mulighed for at opleve et af de mest naturskønne områder i hele Frankrig – fyldt med knejsende bjerge, maleriske landskaber, grønne skove og eventyrlige floder! Længere nede kommer jeg med lidt inspiration til, hvad regionen byder på af oplevelser. Du kan godt begynde at glæde dig!

  Fly & drive i Sydfrankrig
  maj - september
  676 kr.
  København
  Lyon (eller Montpellier)
  Billige fly til Lyon
  inkl. 10 kg håndbagage
  283 kr.
  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  393 kr.
  Fly
  283 kr.
  Lejebil
  393 kr.
  Total (pr.person)
  676 kr.

  Billige fly til Lyon

  På de fleste tirsdag-til-tirsdag-datoer fra maj til september kan du lige nu finde billige flybilletter fra København til Lyon. De billigste afgange ligger mellem ca. 300 og 700 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 18. juni til den 25. juni til kun 283 kr. hos easyJet, hvor du får 10 kg gratis håndbagage inkluderet i billetten. I skolernes sommerferie er prisniveauet naturligvis højere. Her kan du i juli finde billetter til 1.000-1.200 kr. og i august fra ca. 700 kr. Som alternativ kan du også finde direkte fly hos SAS fra Købehavn til Montpellier i juli fra ca. 1.300 kr.

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 21.05. – 28.05.
  • 28.05. – 04.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • 25.06. – 07.02.
  • 06.08. – 13.08.
  • 20.08. – 27.08.
  • 03.09. – 10.09.
  • Og flere

   

   

  Lejebil

  Lyon er i sig selv en superspændende by (mere om det senere), men en lejebil vil virkelig gavne en ferie som denne. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i hele rejseperioden til 786 kr. Det svarer altså til kun 393 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen får desuden en 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rejseinspiration

  Jeg har her samlet en lille liste med et udvalg af de oplevelser, som denne tur kan byde på. Forhåbentlig er der er eller andet, som kan inspirere dig!

   

  Kanotur på Ardèche-floden

  Kanosejlads er altid smadderhyggeligt! Måske har du allerede prøvet at sejle på Gudenåen eller en anden dansk å, men de danske åer blegner fuldstændig i sammenligning med den imponerende smukke Ardèche-flod! Her sejler du nemlig i noget af det mest fortryllende smukke natur, du overhovedet kan forestille dig. Højdepunktet er uden tvivl den berømte og vanvittigt imponerende Pont d’Arc, der er en naturskabt klippebro! I videoen nedenfor kan du få et indtryk af, hvor flot naturen ved Ardèche-floden er (og du kan se Pont d’Arc ca. 30 sekunder inde i videoen).

   

  Ardèche ligger mindre end 2 timers kørsel fra Lyon, og der er et hav af kanoudlejere, som tilbyder ture i forskellige sværhedsgrader – lige fra nybegyndere til de helt skrappe. Priserne er bestemt også overkommelige. Her kan du f.eks. booke kanoture fra kun 19 euro (ca. 142 kr.).

   

   

   

  Middelhavet

  Middelhavsferie (f.eks. ved Montpellier eller Nice) er bestemt også en mulighed, der er værd at undersøge! Montpellier ligger ca. 3 timers kørsel fra Lyon. Og fra Montpellier har du kun yderligere 3 timers kørsel til Costa Brava, hvor du finder kendte feriebyer som Lloret de Mar og storbyen Barcelona. Og det gode ved at køre strækningen fra Montpellier til Barcelona er, at du får lov at nyde den ene smukke middelhavsstrand efter den anden!

   

   

  Tour de France 2019 (hvis du rejser i juli)

  Alle sports- og cykelinteresserede mennesker ved udmærket godt, hvad der foregår i Frankrig i juli – Tour de France! Hvis du drømmer om at se en eller flere etaper af 2019-udgaven af verdens største etapeløb, så kig forbi løbets hjemmeside, hvor du kan læse om ruten. F.eks. kunne 18., 19. og 20. etape være rigtig gode bud. Det er nemlig de tre sidste etaper før Champs-Élysées, hvor det endelige klassement meget vel kan gå hen og blive afgjort. 19. etape går bl.a. over Col de l’Iseran og slutter på Montée de Tignes, hvor Michael Rasmussen vandt 8. etape af Tour de France i 2007. 20. etape – løbets sidste mulighed for at ændre på klassementet – slutter på toppen af Val Thorens. Så der er i den grad lagt op til en drabelig etape!

   

   

  Outdoor

  Er du til outdoor-aktiviteter (vandring, rafting, osv.) er området omkring Grenoble eller Geneve/Mont Blanc lige noget for dig! Og begge steder ligger ca. 2,5 times kørsel fra Lyon. Grenoble ligger i øvrigt tæt på det kendte bjerg Alpe d’Huez. Her kan du leje en cykel og prøve kræfter med de 21 berygtede hårnålesving!

   

   

   

  Lyon

  Lyon er en by rig på historie. Faktisk mener man, at byen blev grundlagt af romerne helt tilbage i år 43 f.Kr. Når du besøger Lyon, må du endelig ikke gå glip af den fantastisk smukke renæssancebydel Vieux Lyon, som var en af grundene til, at Lyon i 1998 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Den fantastiske Basilique Notre-Dame de Fourvière (en imponerende flot antik romersk bygning) er ligeledes et absolut must-see. Desuden bør du kraftigt overveje at besøge det iøjefaldende Musée des Confluences, der byder på fascinerende udstillinger om bl.a. naturvidenskab og antropologi.

   

  Herudover er Lyon Frankrigs gastronomiske højborg. Byen er nemlig et sandt gourmet-mekka, hvor du finder hele 19 michelin-restauranter med i alt 25 michelinstjerner! Er du gourmet-nørd, ved du måske også allerede, at selveste Paul Bocuse (manden Bocuse d’Or er opkaldt efter) kommer fra Lyon. Han har naturligvis sin egen restaurant i Lyon, som slet og ret hedder Paul Bocuse. Og du får ingen medaljer for at gætte, hvor mange stjerner den har (ja, det rigtige svar er 3).

   

   

   

  Hoteller i Lyon

  Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere) på din ferie. Og dit valg afhænger selvfølgelig fuldstændig af, hvor turen går hen, og hvad du vil opleve. Nedenfor kan du søge efter hoteller i Lyon, hvor du nok gerne vil sove den første nat. Og herefter tilpasser du blot søgningen til dine egne ønsker.

  Hoteller i Lyon

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Roadtrip i Sydfrankrig: fly tur/retur til Lyon og lejebil i 1 uge til kun 676 kr.

  1. Rune Grønkjær says:

   Biludlejerne lukker i Lyon kl 22, hvilket gør pick up umuligt.

  2. Anders says:

   Se her

  se fly se hotel