11 jun 2018

Fly & Drive i Spanien i sommerferien: Fly til Madrid og lejebil i en hel uge til kun 881 kr.

Sommerferien nærmer sig, og hvis du sukker efter lidt inspiration, så frygt ej! Jeg har i dag arbejdet på en utrolig alsidig fly & drive-ferie til Spanien! En fly & drive går kort og godt ud på, at din rejse tager udgangspunkt i nogle billige flybilletter og en lejebil. Når du så er landet og har fået bilnøglerne i hånden, kan du selv skræddersy rejsen efter egne ønsker. Du skal blot indtaste destinationen på gps'en og så derudaf! Jeg har her fundet billige fly til Madrid, der med sin placering midt i Spanien rummer uanede muligheder!

Fly & drive i Spanien
juni, juli, august og september
881 kr.
København
Madrid
Billige fly til Madrid
inkl. 10 kg håndbagage
572 kr.
Lejebil
med fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning ved lufthavnsterminal
309 kr.
Fly
572 kr.
Lejebil
309 kr.
Total (pr.person)
881 kr.

Fly

I dag har jeg på skyscanner.dk fundet en adskillige billige fly fra København til Spaniens hovedstad, Madrid, i store dele af sommeren.

Ryanair tilbyder nemlig billetter til fra omkring 400 kr. i juni, august og september og fra ca. 1.000 kr. i juli. Jeg har f.eks. fundet flybilletter fra København den 26.06. – 03.07. til kun 572 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

Jeg vil nok anbefale dig først at kigge på Ryanairs lavpriskalender for at finde de billigste datoer. Bagefter kan du så søge på de datoer inde på skyscanner for at se, om du kan finde dem billigere andre steder.

Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige fly fra Jylland, men som alternativ kan du flyve fra Hamborg.

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 19.06. – 26.06.
 • 26.06. – 04.07.
 • 03.07. – 10.07.
 • 04.07. – 11.07.
 • 08.08. – 15.08.
 • 13.08. – 20.08.
 • 15.08. – 23.08.
 • 16.08. – 23.08.
 • 20.08. – 27.08.
 • 21.08. – 28.08.
 • 22.08. – 29.08.
 • 23.08. – 30.08.
 • 04.09. – 11.09.
 • 18.09. – 25.09.
 • Og flere

 

Lejebil

På skyscanner.dk har du et stort udvalg af lejebiler at vælge imellem. Du kan f.eks. leje en bil i en hel uge til kun 618 kr. – hvilket svarer til 309 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen her kan afhentes ved lufthavnsterminalen, har fri kilometer og fair brændstofpolitik. (Du skal dog scrolle lidt ned og over på side 2, før du finder tilbuddet).

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Spanien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Rejseinspiration

Madrid er i sig selv en spændende storby at tilbringe en dag eller to i – så det kunne det kunne bestemt være en mulighed at starte eller slutte rejsen her. Omvendt ligger stort set hele Den Iberiske Halvø åben for dine fødder, så måske er der andre steder, du hellere vil opleve! Herunder har jeg samlet lidt inspiration til nogle af Spaniens mest spændende områder.

 

Toledo

En tur til Toledo er på mange måder som en rejse tilbage i tiden. For når du besøger Toledos historiske bymidte, er det som at træde ind i en tidslomme – et slags levende museum. Netop derfor er Toledes bymidte naturligvis optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Toledo ligger kun en lille times kørsel fra Madrid og er stadig lidt af en skjult perle. Er du til historie, kultur og masser af seværdigheder, så er Toledo helt klart et besøg værd!

 

Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by og en sand kystperle, som ligger helt ud til Middelhavets fristende, blå bølger. Byen ligger kun 3,5 times kørsel øst for Madrid. Det fede ved Valencia er, at du nemt kan kombinere sprudlende kultur- og storbyferie med klassisk strandferie ved Costa Blanca!

 

Sierra Nevada

Ca. 5 timers kørsel syd for Madrid finder du bjergkæden Sierra Nevada tæt på byen Granada. På spansk betyder Sierra Nevada “snedækket bjerg”, og Sierra Nevada byder da også på Spaniens højeste bjergtop i form af Mulhacén på hele 3.482 meter. Er du til dramatiske og smukke naturoplevelser, bør du helt sikkert overveje at slå et smut forbi Granada og Sierra Nevada.

 

 

Sevilla

Et andet godt bud på en destination i Andalusien er Sevilla. Byen har de seneste 10 år udviklet sig til en af Europas hotteste byer. Og faktisk er Sevilla i dag så attraktiv en by, at Lonely Planet har kåret Andalusiens hovedstad som verdens bedste by i “Best in Travel – Top Cities 2018“. Byen har bl.a. smuk arkitektur (f.eks. Real Alcazar, hvor noget af Game of Thrones er optaget) og angiveligt verdens største trækonstruktion i form af den beundringsværdige Metropol Parasol.

 

Strandene fra Cadiz til Isla Christina

Er du til store, brede strande, så finder du efter min mening nogle af Spaniens absolut smukkeste strande på strækningen mellem Cadiz (tæt på den portugisiske grænse) og Isla Christina! Det er en ca. 6 timers køretur, og jeg anbefaler, at du kører gennem smukke Extremadura (se nedenfor) for at komme dertil!

 

Extremadura

Spaniens måske mest oversete region hedder Extremaduras. Regionen ligger nord for Andalusien (grænsende op mod Portugal) og består af de to provinser Cáceres og Badajoz. Her finder du ingen strande. Til gengæld vil du opdage en fantastisk malerisk og smuk del af Spanien med flere historiske seværdigheder, som den almindelige turist i Spanien sjældent får mulighed for at besøge. Særligt byerne Mérida, Cáceres og Trujillo hører til blandt Spaniens bedst bevarede historiske byer.

 

Nordkysten

Endnu et bud på en ferie i strandkategorien bør helt sikkert inkludere Spaniens nordlige kyst. F.eks. kan du overveje at besøge den baskiske by San Sebatsian, der ifølge brugerne på TripAdvisor kan prale af at have Europas bedste strand – La Concha! Herudover indtager San Sebastian også en førende rolle på den internationale gourmetscene med adskillige michelin-restauranter i verdensklasse. Det er ikke for ingenting, at San Sebastian kaldes for Baskerlandets juvel!

 

Hotel

Du får selvfølgelig også brug for et hotel (eller flere) på din ferie. Og dit valg afhænger naturligvis af, hvor turen går hen, og hvad du vil opleve. Nedenfor kan du søge efter hoteller i Madrid, hvor du måske gerne vil sove den første nat. Og ellers tilpasser du blot søgningen til dine egne ønsker.

Hotel i Madrid

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

se fly se hotel