• 10 feb 2020

  Ferie i Sydvestfrankrig: forlænget weekend i Arcachon ved Atlanterhavet fra kun 1.088 kr. inkl. hoteller og fly

  Herhjemme ved vi alt om, hvor skønt det kan være at holde ferie ved Vesterhavet (når vejret ellers tillader det). Men hvis du gerne vil udvide din “vesterhavshorisont” lidt, så finder du ved den sydfranske atlanterhavskyst en sand lille perle ved navn Arcachon. Byen ligger en lille times kørsel sydvest for Bordeaux og byder på lækre strande og en lidt mere rolig strandoplevelse, idet Arcachon faktisk ligger afskærmet inde i en bugt. Byen i sig selv er desuden lige så hyggelig, som byer nu kan være – med gamle, charmerende villaer i victoriansk stil. Herudover finder du ved Arcachon også Europas højeste sandklit, Dune du Pilat, der straks leder tankerne hen på Rubjerg Mile. I det hele taget er Arcachon et lille hyggeligt ferieparadis, hvor du også har mulighed for at tage på opdagelse i den omkringliggende Aquitaine-region (måske lidt vinsmagning i Bordeaux?)!

  Atlanterhavsferie i Sydfrankrig
  april - oktober
  fra1.088 kr.
  København
  Bordeaux
  Billige fly til Bordeaux
  385 kr.
  Hotel i Bordeaux
  f.eks. det budgetvenlige ibis Budget Bordeaux Aeroport
  185 kr.
  Hotel i Arcachon
  532 kr.
  Hotel
  717 kr.
  Fly
  371 kr.
  Total (pr.person)
  1.088 kr.

  Billige fly til Bordeaux

  Ryanair åbnede i 2019 en direkte rute mellem København og Bordeaux med afgange på tirsdage, torsdage og lørdage.

   

  Lige nu kan du i forårs-/sommermånederne april, maj og juni finde billetter til mellem ca. 300 og 600 kr. I skolernes sommerferie i juli og august er priserne naturligvis lidt højere, men selv her kan du finde en masse billige fly til omkring eller under 1.000 kr. – så det er bestemt også billigt.

   

  Ovenfor har jeg i dette eksempel taget udgangspunkt i datoer i juni, hvor du fra lørdag den 20. juni til tirsdag den 23. maj kan finde billetter til kun 371 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Herunder har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (afgange på tirsdage, torsdage og lørdage)

  • 11.04. – 16.04.
  • 16.04. – 21.04.
  • 18.04. – 23.04.
  • 07.05. – 12.05.
  • 09.05. – 12.05.
  • 14.05. – 19.05.
  • 16.05. – 19.05.
  • 30.05. – 04.06.
  • 04.06. – 11.06.
  • 11.06. – 16.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • 20.06. – 23.06.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Bordeaux

  Da du ankommer sent til Bordeaux, vil jeg nok anbefale et hotel tæt på lufthavnen. På den måde kan du nemlig blot tjekke ud morgenen efter, tage ind og opleve Bordeaux og så tage videre til Arcachon senere på dagen.

   

  Jeg har derfor fundet det billige ibis Budget Bordeaux Aéroport (4 ud af 5 på TripAdvisor). Som med de fleste andre ibis-budgethoteller kan man bedst beskrive hotellet med udtrykket “småt men godt”. Du får et lille men funktionelt og rent hotel med styr på ‘the basics’ til en skarp pris. Hotellet ligger desuden kun 800 meter fra lufthavnen, så den tur kan du nemt klare på gåben.

   

  Prisen for en enkelt nat fra lørdag den 20. juni til søndag den 21. juni er 370 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 185 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger meget stabilt omkring 300 – 500 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

   

  Hotel i Arcachon

  Du behøver selvfølgelig ikke finde et hotel i lige præcis Arcachon – der er masser af andre kystbyer. Men i dette eksempel har jeg fundet det hyggelige hotel L’ostrei (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Hotellet ligger dejligt centralt i byen (kun 200 meter fra bugten) og byder på små, hyggelige værelser med eget badeværelse. Hotellet har i øvrigt også en restaurant af samme navn, som har fået rigtig flotte anmeldelser på TripAdvisor. Så den vil da være oplagt at prøve.

   

  Prisen for 2 nætter fra søndag den 21. juni til tirsdag den 23. juni er kun 1.064 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 532 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund omkring 400-600 kr. pr. nat i april, maj og juni. Fra juli ligger fra omkring 700 kr. pr. nat (kun muligt med ugelange ophold).

   

  Hvis du hellere selv vil finde et hotel i Arcachon eller Aquitaine, skal du naturligvis være velkommen til at gøre det.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Du bør helt sikkert overveje at leje en bil (se nedenfor). Med sådan én har du nemlig de perfekte forudsætninger for at udforske hele den smukke Aquitaine-region. Vil du helst være foruden, kan du dog også sagtens klare turen nemt og billigt med offentlig transport.

   

  Der kører nemlig direkte tog fra banegården i Bordeaux (Gare de Bordeaux-Saint-Jean) til Arcachon. Turen tager lidt over 50 minutter, og billetter koster som regel 11,80 euro (88 kr.) – men du kan faktisk finde enkelte afgange helt ned til 5 euro (37 kr.). Togene kører hver time i løbet af hele dagen fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 om aftenen. Du kan få overblikket over de forskellige afgange og booke billetter på oui.sncf (du skal blot indtaste hhv. Bordeaux og Arcachon i from- og to-søgefelterne).

   

  Det eneste, du skal være opmærksom på, er blot, at du også har nok tid til at komme fra banegården til lufthavnen. Fra banegården i Bordeaux kører der regelmæssigt busser ind til netop lufthavnen. Du skal med buslinje 1+, hvor en enkeltbillet kun koster 1,70 euro (13 kr.). Tjek ruteplanen her.

   

   

  Lejebil

  Selvom togtransporten mellem de to byer både er billig og ligetil, så vil en lejebil alligevel åbne op for en del flere muligheder. Og du kan faktisk leje en bil i hele rejseperioden for kun 340 kr. pr. person.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  340 kr.

   

  Billeder fra Arcachon

   

  Arcachon-bugten

   

  Pilat-klitten (Europas højeste sandklit)

   

  La Pointe aux Chevaux ved Lège-Cap-Ferret

   

  Molen i Arcachon

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Ferie i Sydvestfrankrig: forlænget weekend i Arcachon ved Atlanterhavet fra kun 1.088 kr. inkl. hoteller og fly

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  2. Viktoria says:

   Hvordan er vejret der i efterårsferie? Og kan destinationen anbefales for børn?(6-8 år)
   Tak for jeres inspiration 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Viktoria 🙂

    Tak for din kommentar 😉

    Ift. denne del af Frankrig er oktober lidt sent på året (i hvert fald hvis man vil bade). Sidste år varierede temperaturerne for Bordeaux i oktober rigtig meget. Hvis du vil have bedre chancer for mere stabilt og lunt vejr i oktober, bør du nok kigge mere i retning af middelhavsregionen og ikke atlanterhavskysten. I middelhavsregionen plejer der i hvert fald ikke at være lige så store temperaturudsving 🙂

    Jeg vil mene, at man sagtens kan have børn med. Men som altid afhænger det også af, hvad ens børn kan lide 🙂