• 23 mar 2019

  Ferie i Sydfrankrig: 1 uge på et dejligt ferielejlighed ved Atlanterhavet til kun 1.775 kr. inkl. fly

  Herhjemme ved vi alt om, hvor skønt det kan være at holde ferie ved Vesterhavet (når vejret ellers tillader det). Men hvis du gerne vil udvide din “vesterhavshorisont” lidt, så finder du ved den sydfranske atlanterhavskyst en sand lille perle ved navn Arcachon. Byen ligger en lille times kørsel sydvest for Bordeaux og byder på lækre strande og en lidt mere rolig strandoplevelse, idet Arcachon faktisk ligger afskærmet inde i en bugt. Byen i sig selv er desuden lige så hyggelig, som byer nu kan være – med gamle, charmerende villaer i victoriansk stil. Herudover finder du ved Arcachon også Europas højeste sandklit, Pilat, der straks leder tankerne hen på Rubjerg Mile. I det hele taget er Arcachon et lille hyggeligt ferieparadis, hvor du også har mulighed for at tage på opdagelse i den omkringliggende Aquitaine-region (måske lidt vinsmagning i Bordeaux?)!

  Badeferie i Sydfrankrig
  april - december
  1.775 kr.
  København
  Bordeaux
  Hotel i Arcachon
  1.560 kr.
  Hotel
  1.560 kr.
  Fly
  215 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.775 kr.

  Billige fly til Bordeaux

  Ryanair åbner til april en ny direkte rute mellem København og Bordeaux med afgange på tirsdage, torsdage og lørdage. Og det betyder altså billige tur/retur-billetter helt ned 215 kr.!

   

  April og maj lokker i skrivende stund med med de billigste priser, mens juni på nuværende tidspunkt er en anelse dyrere. I skolernes sommerferie i juli og august kan du til gengæld i skrivende stund finde en masse billige fly til omkring eller under de 1.000 kr. – så det er bestemt også billigt.

   

  Ovenfor har jeg i dette eksempel taget udgangspunkt i datoer i maj, hvor du fra torsdag den 9. maj til torsdag den 16. maj kan finde billetter til kun 215 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Biletterne til Bordeaux kan du både bruge til et kort storbyvisit i selve Bordeaux, eller som her tage videre ud i regionen.

   

  Herunder har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 02.04. – 09.04.
  • 04.04. – 11.04.
  • 20.04. – 25.04.
  • 23.04. – 30.04.
  • 02.05. – 09.05.
  • 07.05. – 14.05.
  • 09.05. – 16.05.
  • 18.05. – 25.05.
  • 23.05. – 30.05.
  • 08.06. – 13.06.
  • 20.06. – 27.06.
  • 29.06. – 04.07.
  • 02.07. – 09.07.
  • Og mange flere

   

   

  Hotel i Arcachon

  Du behøver selvfølgelig ikke finde et hotel i lige præcis Arcachon – der er masser af andre kystbyer. Men i dette eksempel har jeg fundet en hyggelig ferielejlighed i netop Arcachon til en god pris. Ferieboligen ligger dejligt centralt i byen (kun 300 meter fra stranden), er fuldt udstyret og har eget badeværelse.

   

  Prisen for en hel uge er kun 3.120 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.560 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund omkring 400 kr. pr. nat i april og maj. I juni er prisen pr. nat omkring 500 kr., mens priser i juli ligger omkring 700 kr. pr. nat. Vær dog opmærksom på, at denne feriebolig allerede er udsolgt i ugerne 27, 30, 31, 32, 33 og 34.

   

  Hvis du hellere selv vil finde et hotel i Arcachon eller Aquitaine, skal du naturligvis være velkommen til at gøre det.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Du bør helt sikkert overveje at leje en bil (se nedenfor). Med sådan én har du nemlig de perfekte forudsætninger for at udforske hele den smukke Aquitaine-region. Vil du helst være foruden, kan du dog også sagtens klare turen nemt og billigt med offentlig transport.

   

  Der kører nemlig direkte toge fra banegården i Bordeaux (Gare de Bordeaux-Saint-Jean) til Arcachon. Turen tager lidt over 50 minutter, og billetter koster som regel 11,50 euro (86 kr.) – men du kan faktisk finde enkelte afgange helt ned til 5 euro (37 kr.). Togene kører hver time i løbet af hele dagen fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 om aftenen. Du kan få overblikket over de forskellige afgange og booke billetter på oui.sncf (du skal blot indtaste hhv. Bordeaux og Arcachon i from- og to-søgefelterne).

   

  Det eneste, du skal være opmærksom på, er blot, at du også har nok tid til at komme fra lufthavnen til banegården. Fra lufthavnen i Bordeaux kører der regelmæssigt busser ind til netop banegården. Du skal med buslinje 1+, hvor en enkeltbillet kun koster 1,70 euro (13 kr.). Tjek ruteplanen her (gyldig frem til 05.07. 2019).

   

   

  Lejebil

  Selvom togtransporten mellem de to byer både er billig og ligetil, så vil en lejebil alligevel åbne op for en del flere muligheder. Og du kan faktisk leje en bil i hele rejseperioden for kun 648 kr. pr. person.

   

  Bilen får en perfekt 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  648 kr.

   

  Billeder fra Arcachon

   

  Arcachon-bugten

   

  Pilat-klitten (Europas højeste sandklit)

   

  La Pointe aux Chevaux ved Lège-Cap-Ferret

   

  Molen i Arcachon

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Ferie i Sydfrankrig: 1 uge på et dejligt ferielejlighed ved Atlanterhavet til kun 1.775 kr. inkl. fly

  1. Viktoria says:

   Hvordan er vejret der i efterårsferie? Og kan destinationen anbefales for børn?(6-8 år)
   Tak for jeres inspiration 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Viktoria 🙂

    Tak for din kommentar 😉

    Ift. denne del af Frankrig er oktober lidt sent på året (i hvert fald hvis man vil bade). Sidste år varierede temperaturerne for Bordeaux i oktober rigtig meget. Hvis du vil have bedre chancer for mere stabilt og lunt vejr i oktober, bør du nok kigge mere i retning af middelhavsregionen og ikke atlanterhavskysten. I middelhavsregionen plejer der i hvert fald ikke at være lige så store temperaturudsving 🙂

    Jeg vil mene, at man sagtens kan have børn med. Men som altid afhænger det også af, hvad ens børn kan lide 🙂

  se fly se hotel