• 27 sep 2018

  Julehygge i historiske Krakow: 2 nætter på et centralt 4* hotel til kun 817 kr. inkl. fly

  Krakow lyder måske ikke som en by, der står øverst på din liste over foretrukne rejsedestinationer i Europa. Men det burde den måske! Særligt hvis du er typen, der elsker charmerende byer, der emmer af historie og er spækket med pragtfuld arkitektur. Krakows gamle bydel er faktisk så imponerende, at den er optaget som et UNESCO World Heritage Site. Derudover kan det jødiske kvarter Kazimierz klart anbefales. Har du set Steven Spielbergs prisvindende film Schindler’s List, vil du nemlig kende Oscar Schindlers fabrik fra filmen. Krakow kan desuden prale af at have en af Europas største markedstorve fra Middelalderen – som er ufattelig hyggelig ved juletid! I det hele taget er Krakow en fantastisk smuk og charmerende by, der bare venter på at blive opdaget! Du vil ikke blive skuffet!

  Smuttur til Krakow
  oktober - marts
  817 kr.
  København
  Krakow
  Hotel i Krakow
  f.eks. det 4* Ventus Rosa Apartments
  261 kr.
  Billige fly til Krakow
  inkl. 10 kg håndbagage
  556 kr.
  Hotel
  261 kr.
  Fly
  556 kr.
  Total (pr.person)
  817 kr.

  Hotel i Krakow

  Til din tur til Krakow har jeg gjort lidt af et fund ift. overnatning. Du kommer således til at bo på det 4* lejlighedshotel Ventus Rosa (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence) i hjertet af Krakow. Tidligere gæster har særligt rost hotellet for pæne og rene værelser, et utroligt service-minded personale og selvfølgelig den suveræne placering. Du har f.eks. kun 5 minutter til den gamle bydel! Prisen for et dobbeltværelse i 2 nætter er 521 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 261 kr. pr. person.

   

  Vil du gerne opgradere hotellet til et 5* et af slagsen, så kan du evt. kigge nærmere på det 5* Niebieski Art Hotel & Spa (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Her får du noget mere luksus for pengene – men stadig til en god pris. Med dette hotel ender rejsen med fly og hotel på de samme datoer på 1.087 kr. pr. person inkl. morgenmad.

   

  5* hotel i Krakow

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Krakow, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Krakow

  Som du måske allerede ved, så kører Norwegian et udsalg på nogle af deres forskellige destinationer. Du kan derfor finde en masse ganske billige flybilletter far København til Krakow. Faktisk kan du finde billetter helt fra oktober til marts. En superhyggelig vinter-jule-getaway i december ligger derfor lige til højrebenet! Jeg har f.eks. fundet en billig afgang fra søndag den 09.12. til tirsdag den 11.12. til kun 556 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Det er desværre ikke muligt at finde direkte afgange fra Billund eller Aalborg.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Der er afgange fra København til Krakow på stort set alle ugens dage – og rigtig mange af dem er superbillige (som du kan se nedenfor). Derfor vil jeg anbefale, at du først kigger på Norwegians lavpriskalender for at finde de billigste datoer. Herefter kan du så søge på de datoer inde på travelmarket for at se, om du kan finde dem billigere andre steder (OBS! Hvis du vil tilkøbe bagage, så er det næsten altid billigere at gøre det direkte gennem Norwegian).

   

   

  Lavpriskalender

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen kan du nemt tage toget til Krakows hovedbanegård (Kraków Główny). Turen tager ca. 20 minutter, og en standardbillet koster 9 polske zloty (ca. 15 kr.). Herfra har du en gåtur på ca. 20 minutter til hotellet. Du kan læse mere om togturen på Krakow Lufthavns hjemmeside.

   

   

  Julemarked i Krakow

  Julemarkedet i Krakow er lidt af en juvel blandt de europæiske julemarkeder! Som jeg fik løftet sløret for i introduktionen, så byder Krakow på en fejende flot historisk bymidte med en særdeles velbevaret handelsplads – og det er her julemarkedet finder sted! Rammerne for julemarkedet kunne med andre ord ikke være bedre. Som regel starter julemarkedet sidst i november, hvorefter det varer til omkring den 26. december. I denne periode vil du bl.a. kunne nyde den hyggelige julestemning, beundre alle de smukke lys og dekorationer, foretage en smule juleshopping og smage på alverdens både søde og salte lækkerier!

   

  Du kan læse mere om Krakow julemarked på discoverkrakow.com.

   

   

  Rejsetip

  Krakow ligger også kun 1,5 time i bus fra en af verdenshistoriens allermørkeste steder. Koncentrationslejren Auschwitz var den største af nazisternes lejre. I alt 1,1 millioner mennesker mistede livet på denne grusomme koncentrationslejr mellem 1940 og 1945. I dag kan du få guidede ture gennem koncentrationslejren. Sådan en tur koster 45 zloty (ca. 80 kr.) og varer ca. 3,5 timer – og den kan klart anbefales! Oplevelsen er meget rørende og lidt af en øjenåbner. Fra Krakow kører der busser til Auschwitz flere gange om dagen fra busstationen ved banegården. Turen koster 12 zloty (ca. 20 kr.) og tager ca. 1,5 timer.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel