01 aug 2018

Miniferie i Makedonien: 5 dage på et anmelderrost hotel ved Ohridsøen til kun 559 kr. inkl. fly

I dag har jeg fundet en ferie til en af Europas mest up-and-coming rejsedestinationer. Det dejlige område omkring Ohrid i Makedonien sneg sig sidste år ind på Lonely Planets top 5 over de bedste destinationer i verden – Ohrid er tilmed på UNESCO's verdensarvsliste – og som 1 af kun 28 steder i hele verden optræder området både på naturarv- og kulturarvslisten! Og jeg har fundet en rejse dertil til en knivskarp pris! Hvis du elsker naturoplevelser med f.eks. vandreture i bjerge, nationalparker og de smukkeste udsigter fra bakketoppe, vandfald og søer, så er Makedonien helt sikkert stedet for dig! Husk endelig kameraet og forelsk dig i dette vidunderlige land.

Smuttur til Makedonien
slut august - oktober
559 kr.
Malmø og København
Skopje
Hotel i Ohrid
f.eks. Villa Ohrid Anastasia
225 kr.
Totalprisen er 450 kr., da jeg har valgt et værelse med eget bad
Billige fly til Skopje
inkl. 10 kg håndbagage
334 kr.
Hvis du flyver fra Malmø til Skopje ...
... og retur til København, så får du de bedste flytider
Hotel
225 kr.
Fly
334 kr.
Total (pr.person)
559 kr.

Hotel i Ohrid

Området omkring Ohrid har – som man tit ser det i Balkan – en masse familiedrevet hoteller og pensioner. På skyscanner.dk har jeg fundet det ganske charmerende og superbillige Villa Ohrid Anastasia (4,5 ud af 5 på TripAdvisor).

Hotellet ligger centralt i Ohrid – tæt på den gamle bydel og kun en kort gåtur fra Ohrid-søen. Der er gratis WiFi og gratis parkering, og restaurant- og indkøbsmuligheder finder du lige rundt om hjørnet. Prisen for 4 nætter i en studiolejlighed med eget bad er kun 450 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 225 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Ohrid, kan du finde et nyt hotel her. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

 

Fly til Makedonien

skyscanner.dk kan du lige nu finde billige fly fra Malmø og København til Makedoniens hovedstad, Skopje. Du finder de billige flybilletter i sensommeren og efteråret fra slut august – oktober. Jeg har f.eks. fundet fly med WizzAir med afgang i en forlænget weekend fra Malmø d. 31.08. og retur til København den 04.09. til kun 334 kr. inkl. 10 kg håndbagage. Det er også muligt at rejse henover noget af efterårsferien (f.eks. d. 12.10. – 16.10.) til kun 294 kr.

 

Jeg har her valgt 2 enkeltbilletter, hvor du først flyver fra Malmø til Skopje og derefter tilbage fra Skopje til København. Det gør jeg, fordi du på denne måde får de bedste flytider. Hvis du booker billetter tur/retur fra København, lander du meget sent i Skopje. Derved får du brug for en overnatning i Skopje, og du “mister” en hel dag. Du kommer nemt til Malmø med bus fra København for ca. 100 kr. hos Neptunbus her.

Hvis du gerne vil t/r fra København, så ligger priserne mellem 380 – 600 kr. og disse billetter findes fra september – oktober.

 

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang d. 31.08. (MMX) – 04.09. (CPH) – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

Eksempler på billige rejsedatoer

Eksempler herunder er med afgang fra MMX og retur til CPH

 • 03.09. – 08.09.
 • 08.09. – 13.09.
 • 14.09. – 18.09.
 • 28.09. – 02.10.
 • 01.10. – 06.10.
 • 12.10. – 16.10.
 • 26.10. – 30.10.
 • Og flere

 

Rejseinspiration

Turen starter som sagt i Malmø, hvor du flyver til Skopje – Makedoniens hovedstad og det økonomiske og politiske centrum i landet. Udover en smuk, gammel bydel findes der et spændende natteliv og gode shoppingmuligheder. Også den gamle karavanestation Suli An med sin bazar er et besøg værd. I denne livlige del af byen finder du mange lækre restauranter og barer.

Fra Skopje tager du bussen (eller kører selv) til et af Makedoniens absolutte highlights, Ohrid-søen, der ligger i den vestlige del af landet. Hele Ohrid-regionen byder på uberørt natur omgivet af imponerende bjergkæder og en gæstfri befolkning. Den krystalklare sø er Europas dybeste og strækker sig hele vejen fra Makedonien til Albanien.

 

Lejebil

Jeg har efterhånden hørt fra en del, som er rejst til Ohrid med et lignende tilbud, som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen. En erfaring som mange gjorde sig var, at en lejebil ville være en stor fordel. Selvom busturen mellem Skopje og Ohrid fungerer ganske fint, så ønskede de alligevel, at de havde haft en lejebil for at opleve lidt mere af området.

Derfor bør du overveje at kigge forbi skyscanner.dk og se, hvad du kan finde af lejebiler. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Makedonien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Transport

Hvis du vælger lejebil fra, kan du fra lufthavnen tage en af de mange shuttlebusser ind til byen. Turen koster 21 kr., og du kan få mere informationer på lufthavnens hjemmeside. Fra Skopje tager du bussen til Ohrid. Turen tager omkring 3 timer og koster ca. 60 kr.

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 kommentarer til Miniferie i Makedonien: 5 dage på et anmelderrost hotel ved Ohridsøen til kun 559 kr. inkl. fly

 1. Helle says:

  gode tilbud

 2. Flemming says:

  Det er helt men hvordan bestiller jeg

  • Flemming says:

   Helt fint mener jeg

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Flemming 🙂

   Du bestiller rejsen via de links, der er i artiklen. Du booker ikke noget via Rejsespejder – jeg oplyser blot om, hvor jeg har fundet billige flybilletter, hoteller osv. Med denne rejse skal du booke fly og hotel separat – men det skulle meget gerne fremgå af de links du finder i artiklen. I dette tilfælde skal du altså booke 2 enkeltbilletter og 1 hotelophold. Sig endelig til, hvis der opstår nogle spørgsmål