• 22 aug 2019

  Forlænget halloween-weekend: 5 dage i Transsylvanien fra kun 957 kr. inkl. hotel, fly og lejebil

  Nu nærmer efteråret sig og hermed også oktober måned, der blandt andet byder på Halloween. Og hvad er mere oplagt at besøge til Halloween end Draculas hjemland? Med denne tur skal du nemlig en tur til Cluj, hvor jeg har taget udgangspunkt i en forlænget weekend omkring allehelgensaften. Du kan f.eks. besøge Branslottet, som angiveligt skulle være der, hvor Dracula holdt til – hvis du altså tør…

   

  Cluj er Rumæniens næststørste by, hvor en tredjedel af indbyggerne er studerende, hvilket giver et superfedt natteliv! Desuden findes der både historiske områder og gode shoppingmuligheder med blandt andet et kæmpestort shoppingcenter på fem etager – og så er det selvfølgelig også værd at nævne, at alt er meget billigt!

  Halloween i Transylvanien
  oktober
  fra957 kr.
  Billund og Malmø
  Cluj
  Fly til Rumænien
  169 kr.
  Fra Billund
  Fra Malmø
  Hotel i Cluj
  f.eks. 3* Hotel Biscuit
  638 kr.
  OBS: For 53 kr. ekstra kan du få morgenmad inkluderet.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning ved lufthavnen
  150 kr.
  Hotel
  638 kr.
  Fly
  169 kr.
  Other
  150 kr.
  Total (pr.person)
  957 kr.

  Fly

  De billigste billetter til Cluj finder du fra Billund. Herfra kan du finde billige billetter fra september til november til ca. 170 – 300 kr. Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra Billund onsdag d. 30. oktober til søndag d. 3. november til kun 169 kr. Denne weekend er også Halloween-weekenden – det er altså det perfekte tidspunkt, hvis du vil prøve at besøge Draculas slot.

   

  Der er desværre ingen billige fly fra København. Alternativet kan være, at du flyver fra Malmø, hvor priserne i skrivende stund ligger fra ca. 300 – 600 kr. Du kan nemt komme til Malmø med bus fra København til ca. 100 kr. Du kan booke turen og se priser på neptunbus.dk.

   

  Når du flyver med Wizz Air, må du som udgangspunkt medbringe en lille personlig håndtaske, som skal placeres under sædet (og maks. 10 kg). Du har også mulighed for at tilkøbe 10 kg indchecket bagage for 250 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 30.10. – d. 03.11.

   

   

  Hotel

  Området omkring Cluj har en masse hyggelige hoteller. Og de er ofte rigtig billige. Jeg har f.eks. fundet det anmelderroste 3* Hotel Biscuit. Hotellet ligger kun 1,5 km fra centrum – og kun 500 meter væk fra Cluj botaniske have. Der er gratis wi-fi, fri parkering, og du finder restaurant- og indkøbsmuligheder lige rundt om hjørnet.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 4-nætters ophold fra onsdag d. 30. oktober til 3. november til 1.276 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 638 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund meget stabilt mellem  250 – 350 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Cluj, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Lejebil

  Når du er i Cluj, vil du få meget gavn af en lejebil. Der er så mange ting, du kan køre rundt at se – og her er det måske at foretrække at have sin egen bil frem for at skulle være afhængig af offentlig transport. Der er et stort udvalg af lejebiler, og du kan faktisk finde utrolig mange billige lejebiler. I dette eksempel kan du leje en bil i 4 dage til kun 299 kr. Det vil sige 150 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Transport fra/til lufthavnen

  Der er omkring 9 km fra lufthavnen til hotellet, så du kører naturligvis bare selv. Hvis du ikke har lyst til at leje en bil, så kan du enten tage en taxi eller tage toget fra “Cluj Napoca Est” til “Clujana”, hvorfra du har under 300 meter til hotellet.

   

   

  Rejsetip

  Hvis du vil besøge Draculas bolig, Branslottet, vil jeg anbefale dig at tage af sted fra tidlig morgen. Der er nemlig omkring 290 km fra Cluj til slottet – men det er virkelig et besøg værd efter min mening. Det er både et smukt og imponerende syn, og måske også lidt uhyggeligt – især op til Halloween. Du kan læse meget mere om slottet på bran-castle.com.

   

  Derudover er det også muligt at komme til Halloween-party på slottet. Her kan du komme på en 3-dages Transsylvanien Halloween Tour, som inkluderer 2 halloweenfester i Draculas bolig. Du kan læse mere om turen på getyourguide.dk. Tør du komme med til dans på slottet? 😉

   

  Hvis en tur på slottet ikke lige er dig, kan du f.eks. tage en tur forbi saltminen ”Salina Turda Salt Mine” – en gammel underjordisk saltmine, hvor du i dag bl.a. kan sejle rundt i en kano. Ser det ikke bare vildt ud?

   

  Vil du have mere inspiration til, hvad du ellers kan opleve i og omkring Cluj, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder.

  Aktiviteter og ture

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  15 kommentarer til Forlænget halloween-weekend: 5 dage i Transsylvanien fra kun 957 kr. inkl. hotel, fly og lejebil

  1. Lars jensen says:

   Kan der passe, at sæde prisen kommer oven i? Syntes da ikke, at man plejer at skal betale ekstra for det?? Så er flybilletten ikke helt 169,-

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lars 🙂

    Uanset hvad får du et sæde på flyet. Men hvis du selv vil have lov at bestemme, hvilket sæde i flyet du vil have, koster det ekstra. 🙂

  2. Kirstine Dahl Karlsen says:

   Kan man på andre måder komme ud til slottet, end ved at leje en bil? Altså med tog eller sådan?

  3. Lea says:

   Skal man være medlem af Wizz Air for at få billetterne til den pris?

  4. Poul Juhl says:

   Er det noget?

  5. Verka boseva says:

   Har i fltvnong fra københaven. I må sende tilbud til mig også sturup Malmø
   4 personer fra 15.10.17 og videre
   Vh verka

  6. Lis Andersen says:

   Hvordan bestiller man? Bestilles fly, hotel og bil hver for sig, eller samlet og hvordan??? Tak

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Lis,
    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (via tekstlinks, ved at klikke på billederne eller ved at klikke på knapperne øverst i artiklen med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker hotel, fly og bil hver for sig. Sig endelig til, hvis der opstår nogle spørgsmål 🙂

  7. Ann Hyldahl says:

   Rejse for 4, 2 voksne og 2 børn, alder 13 og 14? Gerne uge 30 eller 31?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Ann,
    Det kan du tro, at jeg nok skal holde godt øje med og opdatere bloggen løbende 🙂

  8. Dorte olsen says:

   Super !

  9. anamaria says:

   You cant fly from Copenhagen unfortunately 🙁

   • Rejsespejder_AP says:

    Hi Anamaria,

    You can fly from Malmø and there is a bus that takes you from Copenhagen to Malmø Airport – the price is 100 kr. each way 🙂 You can read more about the bus here.

  se fly se hotel