AdobeStock_329714231-1-1920x850

Fælles EU-coronapas: Nye corona-regler fra 26. juni

Fælles EU-coronapas: Nye corona-regler fra 26. juni

Fra på lørdag (den 26. juni) bliver det mere enkelt og nemt at rejse på ferie i EU! Udenrigsministeriets Europakort skifter nemlig farve, og det får betydning for dine rejser. Færre restriktioner og fælles EU-regler kommer til at gøre din ferie meget nemmere. Her får du overblikket over de nye corona-regler 😉

Gul bliver til grøn og orange bliver til gul

Som du kan se på kortet nedenfor, er Europa lige nu farvet gul og orange. Men fra den 26. juni skifter det. Orange lande/regioner bliver gule, og gule lande/regioner bliver grønne. Og det er virkelig fedt af flere grunde.

Du slipper bl.a. for at gå i isolation ved ankomst til destinationen og når du kommer hjem. Herudover slipper du også for at skulle testes, før du stiger ombord på flyet hjem.

Når du rejser på ferie, skal du altså blot sørge for, at du har styr på dit coronapas. Dit coronapas kan enten være en negativ test, dokumentation for tidligere smitte eller et vaccinationsbevis.

Er du ikke vaccineret eller tidligere smittet, skal du også testes i lufthavnen, når du vender hjem fra en gul region.

Husk evt. at tjekke udenrigsministeriets rejsevejledninger og Europakort, som opdateres hver fredag kl. 16.00.

Fælles EU-coronapas: Nye corona-regler fra 26. juni

Fælles EU-coronapas/-certifikat

Som dansker vil dit coronapas fra på lørdag også fungere som et fælles EU-coronpas – også kaldet “EU’s digitale covidcertifikat”.

Danmark (og en række andre lande) tager dette EU-coronapas i brug allerede fra på lørdag, mens hele EU er med fra den 1. juli. Herunder kan du se, at det i skrivende stund kun er Finland og Ungarn, der endnu ikke er helt klar til det fælles EU-coronapas. Lande som Spanien, Grækenland, Italien m.fl. er allerede koblet på.

Fælles EU-coronapas: Nye corona-regler fra 26. juni

Du kan læse nærmere om fjerde og sidste fase af genåbningen for rejeaktiviteter på Justitsministeriets hjemmeside.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud