Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Her er Europas bedste strande i 2024

Her er Europas bedste strande i 2024

Her er Europas bedste strande i 2024

En lækker strand er for mange et afgørende kriterie, når sommerferien skal planlægges. En lang, gylden strand med fint, hvidt sand og krystalklart havvand er bare et af de allerbedste steder at tilbringe en varm sommerdag! “Problemet” er bare, at der er  mange lækre strande i Europa, at det kan være helt svært at vælge. Men frygt ej! Hvis du går og drømmer om den ultimative strandferie i Europa, så er denne artikel lige noget for dig! Du får nemlig her listen over Europas allerbedste strande ifølge Tripadvisor!


10. Black Sand Beach

Her er Europas bedste strande i 2024

På 10. pladsen har vi den spændende strand – Black Sand Beach der især skiller sig ud fra mængden på sit karakteristiske sorte sand og enestående landskab. Gør dit kamera klar – udsigten er virkelig fantastisk. Stemningen på stranden er afslappet, takket være dens afsides beliggenhed. Bonus: der er en café i nærheden og parkering er gratis – winwin!

9. Playa de Maspalomas

Her er Europas bedste strande i 2024

Dernæst har vi Playa de Maspalomas, der en rummelig strand med slående, gyldne klitter og krystalklart vand. Tilbring dagen med at slappe af på den fredelige kyst, og tag derefter et kig på de charmerende butikker i nærheden.

8. Myrtos Beach, Grækenland

Her er Europas bedste strande i 2024

8. pladsen går til Myrtos Beach, der er omgivet af bjerge og som er et naturskønt sted, der er perfekt til en fredelig stranddag. Tag en dukkert i det koboltblå vand, eller tag på snorkeldykning, og snup derefter en bid mad på en café i nærheden. Der er sjældent overfyldt, så der er masser af plads til at hænge ud og bare nyde den afslappede atmosfære.

7. Nissi Beach, Ayia Napa, Cypern

Strande

For at komme til listens 7. plads skal vi et smut længere østpå til Cypern. Nissi Beach ligger ved Nissi Bay ud for Ayia Napa. Her er stranden omgivet af bjerge og havklipper, der giver superflotte omgivelser til en hyggelig strandtur.

6. Falassarna Beach, Falassarna, Kreta, Grækenland

Her er Europas bedste strande i 2024

På 6. pladsen skal vi atter en gang til Grækenland. Falassarna Beach finder du i den vestlige del af Kreta. Med sit krystalklare vand og smukke, let lyserøde sand kan det næsten kun blive en fantastisk oplevelse!

5. Playa de Las Canteras, Spanien

Her er Europas bedste strande i 2024

På 5. pladsen har vi Playa de Las Canteras, der strækker sig over tre kilometer, og som er en familievenlig strand med dedikerede områder til surfing og bodyboarding. Det flotte havliv omkring stranden er perfekt til en snorkeltur! Langs stranden kan du gå på den livlige promenade, der er fyldt med butikker, barer og restauranter. En ekstra bonus er solnedgangen – så sørg for at blive der!

4. Reynisfjara Beach, Vik, Island

Her er Europas bedste strande i 2024

4. pladsen går til Reynisfjara Beach! Selvom denne strand befinder sig i lidt koldere omgivelser, er det med sin eventyrlige skønhed ingen overraskelse, at den snupper førstepladsen på listen. Her finder du virkelig en supersmuk og helt unik strandoplevelse!

3. La Concha Beach, San Sebastian, Spanien

Her er Europas bedste strande i 2024

La Concha er en ikonisk strand og har tidligere selv været allerøverst at finde på Tripadvisors liste over Europas bedste strande! Stranden ligger i San Sebastian på den spanske nordkyst lige ud til Biscayabugten. Det specielle ved stranden er, at den (som du kan se på billedet) ligger godt afskærmet fra det brusende Atlanterhav. Helt klart en 3. plads værdig!

2. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Sicilien, Italien

Her er Europas bedste strande i 2024

Og så har vi sølvmedaljen, der uddeles til den italienske perle, nemlig Spiaggia dei Conigli (Rabbit Beach), der ligger på den italienske ø Lampedusa. Badevandets flotte, rene farve og det finkornede sand er i den grad værd at rejse efter!

1. Praia da Falésia, Olhos de Agua, Portugal

Strande

På 1. pladsen (velfortjent) finder vi denne smukke strand på den portugisiske sydkyst – bedre kendt som Algarve. Algarvekysten strækker sig mange kilometer langs det blågrønne Atlanterhav. Og denne portugisiske kyststrækning er spækket med forrygende strande, så det er ikke specielt overraskende at finde en strand fra netop Algarve på denne liste.Honourable mentions

Selvfølgelig er der mange flere vidunderlige strande i Europa. Herunder har jeg samlet et udvalg af strande, som bestemt også er et besøg værd (og som før har været på top-10-listen).

Playa de Cofete, Fuerteventura, Spanien

Her er Europas bedste strande i 2024

Kilometervis af uberørt og smuk strand beliggende i vild natur med bjerge som en del af baggrundstapetet. Ikke dårligt til en strandtur! Playa de Cofete finder du på den næststørste af De Kanariske Øer – Fuerteventura. 
 

Bournemouth Beach, England

Her er Europas bedste strande i 2024

England er umiddelbart ikke en af de gængse stranddestinationer, men det skyldes faktisk nok mest vejret. For Storbritannien har en del lækre strande. Bl.a. er stranden i kystbyen Bournemouth en fantastisk smuk strand, der er nydelig og velholdt. Bournemouth er beliggende på den engelske sydkyst lige ud til den Engelske Kanal.

Elafonissi Beach, Kreta, Grækenland

Her er Europas bedste strande i 2024

Grækenland er ualmindeligt godt forsynet, hvad strande angår. Og Elafonissi Beach er blot en af mange. Elafonissi er fantastisk smuk og stemningsfuld. Farverne er helt græske med det hvide sand og det blå hav.

Plage de Santa Giulia, Korsika, Frankrig

Her er Europas bedste strande i 2024

På den franske middelhavsø Korsika finder vi denne skønhed. Billedet taler vist for sig selv. Plage de Santa Giulia er en lækkerbisken!

Porthminster Beach, St. Ives, England

Her er Europas bedste strande i 2024

St. Ives er beliggende på Englands sydvest kyst. Af nogen kaldet “det caribiske England”. Strandene ved St. Ives er generelt meget flotte og velholdte. Porthminster hører til en af de mere stille dele af området og kan anbefales, hvis du vil have lidt fred og ro under din solbadning.

Bamburgh Beach, England

Strande

Nord for Newcastle – ikke så langt fra den engelsk-skotske grænse – ligger Bamburgh Beach. Stranden er i sig selv virkelig flot (hvis ellers det britiske vejr egner sig til en strandtur). Men det, som virkelig skiller denne strand fra resten af feltet, er det imponerende Bamburgh Castle, der ligger lige ved stranden. Bamburgh Beach er med andre ord oplagt, uanset om du vil bade, gå en tur eller på borgbesøg.

Luskentyre, Skotland

Strande

Den nordvestlige kyst af Skotland gemmer på den fantastisk naturskønne Luskentyre-strand. Og hvis vejret ikke egner sig til solbadning og svømmeture, så kan du i stedet tage på picnic eller ride på heste i de vidunderlige strandomgivelser.

Spiaggia di Cala Rossa, Favignana, Sicilien, Italien

Strande

På den lille ø Favignana ud for Siciliens vestkyst finder du stranden Spiaggia di Cala Rossa. Denne sicilianske skønhed af en strand tilbyder klart badevand – helt perfekt hvis du vil snorkle rundt i det azurblå hav eller bare trænger til en dukkert.

Kleftiko Beach, Milos, Grækenland

Her er Europas bedste strande i 2024

Kleftiko Beach ligger på øen Milos i Det Ægæiske Hav. Kleftiko er ikke en strand i klassiske forstand, men i højere grad en kyst-/klippeformation, hvor du kan nyde blændende udsigt. Vil du gerne svømme eller snorkle ved Kleftiko Beach, er du derfor nødt til at booke en bådtur.

Plage du Sillon, Saint-Malo, Frankrig

Her er Europas bedste strande i 2024

Den franske strand, Plage du Sillon er kendetegnet af sin to kilometer lange, gyldne, bløde sandbund, er stranden oplagt til en dejlig soppetur!

Sotavento Beach, Fuerteventura, Spanien

Strande

Fra den franske kyst går turen nu til kanarisk atlanterhavsstrand. Sotavento Beach på Fuerteventura er en ni kilometer lang sandstrand, der undervejs byder på flere store laguner. Stranden har desuden den fordel, at den er omkranset af naturskønne omgivelser. Her kunne man altså godt tilbringe en god del af sin ferie! Og fordi vi befinder os på De Kanariske Øer, er dette en strand, der kan nydes året rundt 😉

Balos Lagoon, Kreta, Grækenland

Strande

På Kreta finder vi en af Grækenlands nok mest berømte og genkendelige strande – Balos. Den tilbyder en helt unik strand- og naturoplevelse i det nordvestlige hjørne af Kreta. Stranden ligger mellem to halvøer – og alt efter hvor på stranden du befinder dig, kan der være store forskelle på din strandoplevelse. Nogle områder leverer klassisk sandstrand og åbent hav, mens andre steder tilbyder lagune med stillestående vand.

Playa de Muro, Mallorca, Spanien

Strande

Nu skal vi til charterferieøen over dem alle – Mallorca! Nærmere bestemt skal vi til byen Alcudia, hvor du finder Playa de Muro – en skøn, familievenlig strand, der er i den lavvandede ende med blide bølger. Strandens største kendetegn er den rene sandbund og det turkisblå middelhavsvand.

Er du enig med Tripadvisor-brugernes vurdering af strandene? Eller kender du måske selv til en fabelagtig strand et sted i Europa, der fortjener en plads på listen? Så skriv en kommentar nedenunder 😉

Psst, et sted, hvor du kan finde flere lækre strande, er på min afbudsrejseside – der kan du altid finde gode afbudsrejser til diverse strandferier 😉