screenshot-um.dk-2021.06.09-12_23_10-1

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Nu må du efterhånden igen rejse til andre lande i Europa. Men mange steder gælder forskellige corona-krav og -restriktioner. Har du mistet overblikket, er der heldigvis hjælp at hente! Her får du det forkromede overblik over corona-reglerne i de mest populære lande i Europa.

Corona i Spanien

Spanien har de seneste to uger haft 132 smittede pr. 100.000 indbyggere. Derfor er landet i øjeblikket orange. Dog er nogle af Spaniens mest populære regioner gule – det gælder bl.a. De Baleariske Øer (Mallorca), Costa Blanca (Valencia- og Alicante-regionen) og De Kanariske Øer.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse

Er du færdigvaccineret eller er tidligere smittet,  skal du blot vise dokumentation via dit coronapas, så kan du frit indrejse i Spanien. Ellers skal du medbringe en negativ PCR eller quick-test. (maks. 48 timer gammel)

Udover en Covid-19-test skal du også udfylde en indrejseformular med kontakt- og sundhedsoplysninger. Du kan udfylde formularen online 48 timer før indrejse (eller i lufthavnen når du ankommer).

Vil du gerne en tur til Spanien, skal du altså blot:

Restriktioner i Spanien

Ligesom herhjemme har Spanien indført en række corona-restriktioner. Restriktionerne kan variere fra region til region, så sørg altid for at tjekke lokale restriktioner.

På nuværende tidspunkt er der mange steder et natligt udgangsforbud, der som regel starter omkring midnat og slutter omkring kl. 06.00. Dette påvirker dog sjældent dig som turist (medmindre du havde planer om at feste natten lang).

Ligesom herhjemme er det obligatorisk at bære mundbind i hele Spanien, når du opholder dig i offentlige rum eller kører med offentlig transport. I nogle regioner kan der også være et forsamlingsforbud, som både kan gælde private og offentlige rum.

De fleste butikker, barer, restauranter, biografer osv. i Spanien er dog åbne (ofte indtil omkring midnat).

Corona i Grækenland

Grækenland har de seneste to uger haft 225 smittede pr. 100.000 indbyggere. Derfor er landet i øjeblikket orange. En enkelt region i landet er dog gul, nemlig Peloponnes. Selvom mange af de græske øer er farvet orange, har de væsentlig lavere smittetal end de 225.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Grækenland

Er du færdigvaccineret og har et coronapas, er du undtaget for kravet om PCR-test og selvisolation, når du rejser til Grækenland. Du skal dog udfylde PLF-formular 24 timer før indrejse.

Har du ikke et coronapas, skal du medbringe en PCR-test, der skal være fortaget indenfor 72 timer før afrejse. Det negative testresultat skal være på engelsk og indeholde oplysninger om navn og pasnummer eller ID-kort nummer. Børn under 5 år skal IKKE medbringe negativ COVID-19 test før ankomst til Grækenland.

Vil du gerne en tur til Grækenland, skal du blot:

 • Medbringe negativ PCR-test (maks. 72 timer) eller være i besiddelse af et coronapas
 • Udfylde indrejseformular
 • herefter har du fri indrejse

Restriktioner i Grækenland 

Det meste i Grækenland er begyndt at åbne op igen, men der er dog stadigvæk restriktioner, som du skal være opmærksom på.

De fleste restauranter, barer og caféer er åbne, men kun for udendørsservering. Der er desuden krav om brug af mundbind både udendørs og indendørs i det offentlige rum. Det samme gælder naturligvis offentlig transport. Ønsker du at køre med taxa, må denne højst medtage 2 passagerer.

Der er udgangsforbud i perioden kl. 00.30-05.00, så husk at være tilbage på hotellet inden forbuddet træder i kraft. Overholder man ikke div. restriktioner, vil man blive pålagt en bøde på 300 euro. Der er desuden forsamlingsforbud for grupper over 6 personer.

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor altid holde dig løbende orienteret.

Corona i Italien

Italien har været hårdt ramt af Corona, men situationen i landet ser i dag langt bedre ud. Således er der kun 95 smittede pr. 100.000 indbyggere, og hele Italien er derfor gul. 

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Italien

Ved indrejse til Italien skal du fremvise en negativ COVID-19-test (PCR eller kvik/antigentest) foretaget senest 48 timer før ankomst til Italien. Bemærk venligst at hverken coronapas, ej tidligere smitte er gyldigt. Så selv hvis du har et coronapas skal du alligevel testes. Børn under 2 år er dog undtaget fra krav om test.

Du skal desuden udfylde en online tro og love-erklæring og melde din ankomst til sundhedsmyndighederne i den region man ankommer til. Kontaktinformationer til regionernes sundhedsmyndigheder finder du på det italienske sundhedsministeriums hjemmeside.

Vil du gerne en tur til Italien, skal du blot:

Restriktioner i Italien

Turisme er et vigtigt erhverv i Italien. Derfor er de fleste steder åbnet op ifm. sommeren, men der er stadigvæk restriktioner, som du skal være opmærksom på. Der er eksempelvis udgangsforbud mellem kl. 23.00-05.00 i hele Italien, ligesom det også er obligatorisk at bære mundbind i alle offentlige rum både indendørs og udendørs. Du skal også holde afstand til andre mennesker, som du ikke er i følgeskab med.

Ligesom det er tilfældet i mange andre lande, kan nye restriktioner eller lempelser blive indført med meget kort varsel, så sørg for at holde dig orienteret.

Corona i Tyskland

Tyskland har de seneste to uger haft 60 smittede pr. 100.000 indbyggere. Hele Tyskland er derfor gul.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Tyskland

Er du færdigvaccineret eller er tidligere smittet,  skal du blot vise dokumentation via dit coronapas, så kan du frit indrejse i Tyskland. Ellers skal du medbringe en negativ PCR- eller kviktest (maks. 48 timer gammel).

Vil du gerne en tur til Tyskland, skal du blot:

 • Medbringe vaccinepas eller negativ test (maks. 48 timer gammel)
 • Herefter har du fri indrejse

Restriktioner i Tyskland

Ligesom herhjemme har Tyskland indført en række corona-restriktioner. Restriktionerne kan variere fra region til region, så sørg altid for at tjekke lokale restriktioner.

Ligesom herhjemme er det obligatorisk at bære mundbind i hele Tyskland, når du opholder dig i offentlige rum eller kører med offentlig transport.

De fleste butikker, barer, restauranter, biografer osv. i Tyskland er dog åbne.

Vær OBS på, at du skal have en negativ PCR-test for at tjekke ind på hoteller!

Corona i Malta

Coronasituationen på Malta hører til en af de bedste i Europa. Således har der de seneste 2 uger kun været 10 smittede pr. 100.000 indbyggere, hvorfor hele landet er farvet gult.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Malta

Der er krav om, at alle rejsende skal fremvise en negativ COVID-19 PCR-test ved ankomst til Malta (maks. 72 timer). Børn under 5 år er undtaget krav om test. Rejsende, som har coronapas eller har været smittet, skal også have en test.

Ved ankomst til Malta skal du udfylde og aflevere to blanketter. Disse blanketter ligger formentlig fremme i lufthavnen, men du kan også downloade dem online (se link nedenfor).

Vil du gerne en tur til Malta, skal du blot:

Restriktioner i Malta

Der er ingen restriktioner i Malta, når det gælder brug af mundbind i det offentlige rum – myndighederne anbefaler dog, at man bruger dem. Der er heller ikke udgangsforbud om natten. Til gengæld er der forsamlingsforbud for grupper på mere end 6 personer i offentlige rum, herunder også på restauranter. Barer lukker ved midnat indtil andet er oplyst.

Ligesom det er tilfældet i mange andre lande kan nye restriktioner eller lempelser blive indført med meget kort varsel, så sørg for at holde dig orienteret.

Corona i Portugal

Portugal har lav smitte. Således har der kun været 65 smittede pr. 100.000 indbyggere de seneste 2 uger. Hele landet er derfor farvet gult.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Portugal

Ved indrejse skal du kunne fremvise en negativ PCR-test. (maks. 72 timer gammel)

Vær dog opmærksom på, at der gælder særlige regler for tests og karantæne for øerne Madeira, Porto Santo og Azorerne.

Vil du gerne en tur til Portugal, skal du blot:

 • Medbringe negativ PCR-test. (maks. 72 timer gammel)
 • Udfyld følgende formular online 48-12 timer før afrejse.
 • Fremvis formularen og dit negative testresultat.
 • Herefter har du fri indrejse.

Restriktioner i Portugal

På restauranter og cafeer må du maks. være 6 personer pr. gruppe indendørs og 10 personer per gruppe udendørs. Butikkerne er åbne, men lukker kl. 21.00 på hverdage og kl. 19.00 i weekender. Der er desuden krav om at du bærer mundbind på alle offentlige områder, og at du forsøger at holde to meters afstand.

Nye restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret.

Corona i Sverige

Sverige ligger i den høje ende, når det gælder antallet af smittede. Incidenstallet er 228 pr. 100.000 indbyggere (de seneste 2 uger) og hele landet er derfor orange.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Sverige

Sverige har ophævet indrejseforbuddet og testkravet fra Danmark og de øvrige nordiske lande, dette foreløbigt gældende til og med d. 30. juni 2021. Du kan derfor frit rejse ind i Sverige. De nationale myndigheder anbefaler syv dages karantæne ved indrejse i Sverige, men det er IKKE et krav.

Vil du gerne en tur til Sverige, skal du blot:

 • Tage dit pas med og rejse over grænsen

Restriktioner i Sverige

Sverige har kørt en meget lempelig kurs under hele coronakrisen, og alt har stort set åben. Der er ingen restriktioner, herunder krav om mundbind m.m.

Corona i Tyrkiet

Tyrkiet har ikke fra officiel side oplyst antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere, men landet vurderes til at være orange.

Corona-situationen i Europa: Overblik over de mest populære destinationer

Krav ifm. indrejse til Tyrkiet

Er du færdigvaccineret eller er tidligere smittet,  skal du blot vise dokumentation via dit coronapas, så kan du frit indrejse i Tyrkiet. Ellers skal du medbringe en negativ PCR eller quick-test. (maks. 48 timer gammel)  Børn under 6 år er undtaget.

Med virkning fra den 15. marts 2021 skal du registreres via følgende formular register.health.gov.tr

Registrering skal ske indenfor 72 timer før indrejse og gælder alle transportformer. Et print eller en elektronisk downloadet version af formularen skal medbringes på rejsen som dokumentation for registrering.

Vil du gerne en tur til Tyrkiet, skal du blot:

 • Medbringe coronapas eller negativ coronatest. (maks. 48 timer gammel)
 • Medbringe formular via print eller elektronisk download.
 • Herefter kan du frit indrejse i Tyrkiet.

Restriktioner i Tyrkiet

Der er ingen restriktioner for turister i Tyrkiet på nuværende tidspunkt. Restauranter må på hverdage og lørdage holde åbent i tidsrummet mellem kl. 07.00 og kl. 21.00. Fra kl. 21.00 til kl. 24.00 må de dog alene levere mad ud af huset. Vær venligst opmærksom på dette.

Shoppingcentre, frisører, barberer, fødevarebutikker og lignende må på hverdage samt lørdage holde åbent i tidsrummet mellem kl. 07.00 og kl. 21.00. Søndag er der lukket.

Generelt for alle lande

Du bør løbende holde dig opdateret via udenrigsministeriets hjemmeside. 

Hjemkomst til Danmark

Se nærmere her for råd og regler, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål vedr. indrejse til Danmark efter endt ferie.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud