• 25 mar 2021

  Corona og sommerhuse: Hvordan påvirker forsamlingsforbuddet dit sommerhusophold?

  Er du ved at bestille en sommerhustur, men er i tvivl om, hvordan forsamlingsforbuddet påvirker turen? Så skal du læse videre her. Jeg har nemlig samlet de vigtigste spørgsmål og svar mht. sommerhuse og coronarestriktioner.

   

  Denne artikel blev senest opdateret d. 25.03.2021.

   

  Er det lovligt at opholde sig mere end 10 personer i et sommerhus?

  Ja, det er lovligt.

   

  Selvom myndighedernes forsamlingsforbud på 5 personer gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer, så er der fastsat flere undtagelser til forbuddet.

   

  Forsamlingsforbuddet gælder f.eks. ikke i private boliger og haver. En privat bolig omfatter både private helårsboliger (dvs. dit eget hjem) og private fritidsboliger (dvs. sommerhuse) – uanset om boligen er ejet eller lejet.

   

  Det skærpede forsamlingsforbud kommer således ikke til at påvirke dig, hvis du lejer eller allerede har lejet et sommerhus. I må stadig gerne være mere end 5 personer, og du behøver ikke at fravælge gæster, som du måske allerede har inviteret.

   

  Kilde: Myndighedernes officielle covid-19-informationsside coronasmitte.dk

   

   

  Hvad hvis jeg alligevel ikke ønsker at komme afsted?

   

  De fleste udlejningsbureauer har efterhånden en eller anden form for gratis afbestilling. F.eks. tilbyder Dancenter lige nu gratis afbestilling frem til 15 dage før ankomstadatoen. Jeg har samlet nogle af deres bedste tilbud her.

   

  Hvis stedet, hvor du har lejet dit sommerhus, alligevel ikke tilbyder gratis afbestilling, kan du også prøve at forhøre dig hos din rejseforsikring. Hvis der f.eks. er rejsedeltagere, som er i risikogruppen, er chancen god for, at du kan få dine penge retur på denne måde.

   

   

  Hvad hvis man tester positiv for covid-19 kort inden afrejse?

   

  I dette tilfælde er det igen meget vigtigt at tjekke med sin rejseforsikring. Langt de fleste dækker i tilfælde af akut opstået sygdom (dvs. også corona) – det gælder forresten også, hvis du har delt bestillingen med andre. Dvs. at du burde kunne få din del tilbage fra din rejseforsikring.

   

   

  Opfordringer ift. corona og sommerhuse

  Selvom det er lovligt at opholde sig mere end 5 personer i et lejet sommerhus, er der visse opfordringer, som kan være gode at have i baghovedet.

   

  F.eks. opfordrer myndighederne kraftigt til, at diverse familiearrangementer og fester kun afholdes med den nærmeste, snævre omgangskreds. Så overvej f.eks., om venner eller familiemedlemmer, du ikke ser så tit, skal inviteres en anden god gang.

   

  En anden anbefaling lyder, at selskabet/festlighederne senest slutter kl. 22.00. Især hvis der også ryger alkohol indenbords, kan det være en god idé at stoppe, mens legen er god.

   

  Sidst, men ikke mindst, opfordrer myndighederne selvfølgelig også til, at man følger de generelle corona-anbefalinger. Det gælder god hygiejne, behørig afstand og den slags – men dem er vi vist efterhånden vant til.

   

  Vil du gerne læse mere om de gældende corona-restriktioner, kan du holde dig opdateret på coronasmitte.dk.

   

   

  Sommerhuse i Danmark

  Hvis du nu er klar til at arrangere alletiders corona-venlige sommerhusophold i Danmark, så har jeg tidligere skrevet om en række gode tilbud på lækre sommerhuse i denne artikel 😉

   

   

  Har du andre spørgsmål – så skriv en kommentar nedenfor :).

   

  Corona og sommerhuse

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Corona og sommerhuse: Hvordan påvirker forsamlingsforbuddet dit sommerhusophold?

  1. Anne says:

   Vil I skrive en kildehenvisning på det med at lejede sommerhuse sidestilles med private boligområder?

   Kan se, at nettet flyder over med samme antagelse, men også det modsatte..
   På forhånd tak for hjælpen!
   Dbh
   Anne

  2. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  3. Caroline says:

   link