10 aug 2017

Oplev Skotland og den smukke natur: 5 dages fly and drive til kun 665 kr. inkl. fly og lejebil

Bliver du også betaget af Skotlands højland og natur og kunne du godt tænke dig at undersøge den skotske kultur lidt nærmere? Nu kan du komme til at opleve al dette på egen hånd for jeg har i dag fundet både billige flybilletter og lejebil, så du er helt klar til roadtrip rundt i det fantastiske land. Så kom afsted og varm maven på en lille whisky på et af landets mange destillerier, bliv forelsket i den barske og helt unikke natur og få opklaret mysteriet om Loch Ness og måske endda også mysteriet om skotterne virkelig ikke har noget på under kilten ..

Nederst i artiklen kommer jeg med lidt forslag til en rute og hvad du kan opleve på din vej – dette er bare inspiration og det er helt op til dig, hvad du vil se og opleve og om du vil korte lidt af turen eller forlænge den.

Roadtrip i Skotland
september - oktober
665 kr.
København
Edinburgh
Billige fly til Edinburgh
inkl. 10 kg. håndbagage
297 kr.
Billeje
inkl. ubegrænset km
368 kr.
Fly
297 kr.
Other
368 kr.
Total (pr.person)
665 kr.

Fly

momondo.dk har jeg fundet billige afgange til Edinburgh. Du kan rejse billigt fra september – oktober, og endda også komme afsted i efterårsferien (her koster billetten fra 429 kr.) og priserne ligger generelt mellem 297 – 380 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København d. 06.10. – 11.10. til kun 297 kr. inkl. 10 kg. håndbagage. Du lander halvsent i Edinburgh (kl. 22:50), men til gengæld flyver du hjem til Danmark relativt sent (kl. 18:45), hvilket giver dig 5 hele dage til at udforske Skotland.

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 04.09. – 08.09.
 • 06.09. – 13.09.
 • 10.09. – 13.09.
 • 18.09. – 22.09.
 • 27.09. – 02.10.
 • 06.10. – 09.10.
 • 13.10. – 18.10.
 • 22.10. – 25.10.
 • Og flere

 

Lejebil

På sådan en rundrejse rundt i Skotland har du selvfølgelig brug for en bil. På holidaycars.com har jeg fundet en bil i hele perioden til kun 735 kr., dvs. 368 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer med ubegrænset kilometer og forsikring (med selvrisiko – tjek om din rejseforsikring dækker den). Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Skotland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

 

Hoteller

På din rejse rundt i det smukke land får du brug for at overnatte – på tripadvisor.dk kan du søge og finde hoteller i de byer du ønsker at overnatte i.

 

Rundrejse

Denne rute skal blot ses som inspiration – du skal bare planlægge din rute alt efter interesse og ønsker. Hvis du er vild med whisky, kan du måske få lidt inspiration fra en tidligere rejseartikel med whisky i fokus – du kan læse om den her. Eller måske ønsker du bare at opleve de 2 storbyer – Edinburgh og Glasgow – det er helt op til dig.

Med denne rute jeg har sammensat kommer du til at opleve Inverness, der tager dig igennem noget af højlandet og mange af landets whisky-destillerier, hvorefter turen går forbi Loch Ness og Fort William. Efter at have oplevet disse skønne steder, så går turen til Glasgow, hvorefter du slutter af i Edinburgh. Hele denne rute er ca. 600 km, og hvis du skulle ønske en lille afstikker til smukke ”Isle of Skye” bliver din tur forlænget til ca. 856 km i alt.

Edinburgh

Edinburgh er sådan en charmerende by, der både rummer storbyferie-muligheder såsom fine restauranter, shopping i store mærkevarekæder og sightseeing – men byen har også små snævre gader med unikke butikker og caféer og arkitektur og udsigter, der kan tage pusten fra de fleste. Fra Edinburgh går turen videre forbi Firth of Forth og Sterling mod Inverness.

 

Inverness

Inverness og området hertil og fra byder på den smukkeste og barske natur. Du kan både vælge at tilbringe din tid i den omkringliggende natur, besøge whisky-destillerier eller opleve noget af Inverness, der er den største by i højlandet. På vej til Inverness kommer du forbi Cairngorms National Park (læs mere her): Fra Inverness går turen videre til Glasgow. Her kommer du forbi Loch Ness og Fort William – alle meget smukke områder!

TIP: Hvis du har lidt mere end 5 dage anbefaler jeg at køre længere vestpå til Isle of Skye. “Tog øen” byder på en mix af alt, som man forbinder med Skotland – bakkelandskaber og bjerge, uberørt natur med smukke bugter, strande og søer (Lochs), middelalder slotte, whiskey-destillerier, og idylliske landsbyer. Helt klart værd at køre de ca. 200 km ekstra!

 

Glasgow

Glasgow er faktisk Skotlands største by – og her kan du opleve lidt af hvert. Der er både masser af shopping-muligheder, museer, mange forskellige arrangementer såsom koncerter og andre musikoplevelser og et festligt natteliv.

 

 

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du aldrig går glip af et tilbud!

** INFO ** Jeg kan pt. desværre ikke besvare individuelle rejseforespørgsler.

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 kommentarer til Oplev Skotland og den smukke natur: 5 dages fly and drive til kun 665 kr. inkl. fly og lejebil

 1. Brian says:

  Hvor er linket knappen til hele rejsen

  • Rejsespejder_AP says:

   Hej Brian,
   Du skal booke fly og bil hver for sig – det gør du via de links, der er i artiklen 🙂 Du må endelig sige til, hvis der opstår nogle spørgsmål hen af vejen 🙂

 2. Martin says:

  Hvis man skal prøve toget fra Harry Potter, hvordan kan det så passe ind?

  • Mette says:

   Du kan tage turen fra Fort William til kystbyen Mallaig og og retur igen samme dag. Utrolig flot natur på vejen. Kan kun anbefale det og Mallaig er en rigtig hyggelig lille by.

  • Rejsespejder_AP says:

   Hej Martin,
   Det er helt rigtigt, hvad Mette skriver 🙂 Du kan evt. læse lidt mere om det her.

 3. Liv says:

  Hej
  Fin mulighed 🙂 hvor vil det være oplagt at lave overnatninger på ruten? Tænker første nat i Edinburgh når man ankommer lidt sent, så afsted mod inverness, men hvor længe tager det at køre og kan man nå at stoppe og se whisky destillerier på vejen,? Og på returruten Loch Ness og Fort William. Hvor overnattes der?, og kan man springe Glasgow over og tage direkte til Edinburgh så turen bliver 4 dage?

  • Rejsespejder_AP says:

   Hej Liv,
   Det er meget op til hver enkelt person, hvad man er til 🙂 Nederst i artiklen kan du se en rute jeg har sammensat som inspiration. Hele den rute tager lidt under 9 timer at køre, så du kan sagtens gøre turen til en 4 dages tur – det er helt op til dig 🙂 På det kort/den rute kan du også se nogle af de byer du kommer igennem og du kan derved prøve at planlægge din tur lidt – hvor det giver mening for dig at stoppe osv. – så mulighederne er mange! 🙂

 4. Rasmus says:

  Hej

  Tak for dine mange inspirerede artikler. Er i Skotland nu og vil meget gerne på denne tur som du har beskrevet. Men har svært ved at skulle plotte de forskellige destinationer ind hvor det kommer også komme fordi de forskellige destillerier.
  Kan du oplyse hvordan ruten er ??

  Mvh
  Rasmus